JABUČANI U AKCIJI Nagrada na „Kupusijadi”

11:38

07.12.2022

Podeli vest:

Privatna arhiva

 

Ovogodišnja manifestacija „Kupusijada” održana je u Glogonju na platou ispred crkve, uz veliki broj učesnika iz svih krajeva južnog Banata. Značajan doprinos manifestaciji dalo je udruženje žena „Glogonjke”, koje je organizovalo više takmičenja u okviru same manifestacije.
Na nadmetanju u pripremanju kupusa učestvovale su i Makedonke iz Jabuke, članice udruženja „Ilinden”, koje su ovom prilikom osvojile visoko treće mesto. Učesnici su se takmičili i u kategoriji najbolje uređeni i najbogatiji štand, a pripremani su i razni specijaliteti od kupusa.
Podsetićemo na to da je Udruženje građana pripadnika makedonske nacionalne manjine „Ilinden” jedno od najstarijih i najaktivnijih udruženja u Srbiji. I pored važnih aktivnosti u periodu održavanja glogonjske „Kupusijade”, a radi se o izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina, oni su uspeli da se uspešno organizuju i da u tom periodu ne zapostave svoje obaveze predviđene godišnjim planom.
Do kraja godine će ova organizacija biti domaćin obeležavanja praznika dana Nacionalnog saveta, kao i jubileja povodom deset godina od uvođenja predmeta makedonski jezik sa elementima nacionalne kulture u obrazovni sistem Republike Srbije.
M. V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.