HRVATSKI NAVIJAČI OKUPIRALI PLAŽU ISPRED HOTELA VATRENIH: Orile se navijačke pesme i razvila zastava! Povećali je sa 100 na 200, ali su morali da je skrate na 30 metara

14:46

13.12.2022

Podeli vest:

Printscreen/TW

Plaža ispred hotela Hilton Doha, na kojoj se nalazi reprezentacija Hrvatske tokom Svetskog prvenstva u Katri, premala je da primi sve navijače koji su došli da pozdrave „vatrene“.

Po starom dobrom katarskom običaju, na dan utakmice „Vatrenih” na plaži ispred njihovog hotela se razvija navijačka zastava. Crkiveničani su za ovo Svetsko prvenstvo produžili zastavu sa 100 na 200 metara, ali je zbog ograničenja FIFA zastava skraćena na oko 30 metara kako bi mogla da uđe na stadion.

Sve je počelo pre meča protiv Kanade, pa se nastavilo pred Belgijom, Japanom i Brazilom. Kako „Vatreni” sjajno guraju u prvenstvu, zastava je razvijena po peti put. I to pred najvećim brojem navijača do sada. Verovatno ih je oko 300, možda i više.

Hrvatski navijači došli su u Dohu iz celog sveta. Neki su ovde od početka, neki tek danas. Ivan iz Zagreba došao je na meč protiv Brazila i ostao.

„Nema šanse da se sada vratim u Zagreb. Uzeo sam neplaćene slobodne dane da sastavim kraj s krajem. Ne vraćam se bez titule prvaka sveta“, rekao je uz osmeh.

I ovoga puta navijači su „pucali” dobro poznate hitove. Pevala se „Otadžbina moja“, „Bežite ljudi, bežite od grada“. Boriti se, ubijati, za svoj narod, Zovi, samo zovi…

Pozvani su kapiten Luka Modrić, trener Zlatko Dalić, golman Dominik Livaković.

„Javite se, javite se“, rekao je orao na plaži.

Na plaži je ovoga puta bio i Argentinac Matijas.

„Stvarno si lud, ha, ha, kao i mi. Hvala na pobedi protiv Brazila, uživao sam, sad je dosta. Večeras očekujem spektakl, naravno uz argentinsko slavlje“, rekao je Rozario i dodao da će na tribinama Lusaila biti oko 30.000 argentinskih navijača. Hrvatskih je 10 puta manje.

Hrvatski igrači ovoga puta nisu sišli na plažu, danas je nešto kasnije podignuta zastava, za večerašnji spektakl im je bio potreban mir i koncentracija.

Polufinalni meč između Hrvatske i Argentine na programu je danas od 20 časova po našem vremenu, a dan kasnije sastaju se Maroko i Francuska.

(Feniks-magazin)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.