NATO KORISTI UKRAJINU ZA TESTIRANJE ORUŽJA PROTIV RUSKOG NAORUŽANJA Mlakar: PATRIOT će biti prvi američki PVO sistem upotrebljen na tlu Evrope

08:59

15.12.2022

Podeli vest:

Printscreen/KurirTV

Rat u Ukrajini traje već 295 dana. Sjedinjene Države planiraju da u Ukrajinu pošalju PVO sistem „patriot“, prenose američki mediji, a Moskva odgovara da je to provokacija koja bi izazvala eskalaciju.

-Ovaj put Kijev nije gađan krstarećim raketama, već su u pitanju dronovi kamikaze. Ukrajinici su tvrdili da su oborili 13 dronova. Udari se dešavaju u toku noći. Rat se nastavlja – rekao je Mlakar, vojno-politički ekspert Andrej Mlakar, u jutarnjem programu Kurir televizije.

On je prokomentarisao saopštenje ukrajinske strane u kojem se navodi da u poslednjim udarima nije značajno oštećena energetska infrastruktura Ukrajine kao upitno.

Oni su poznati po svojim mitovima i bajkama. Govore da se neke stvari ne dešavaju, a zapravo se dešavaju. Videli smo na jednom snimku da njihov PVO sistem „Gepard“ obara ruski dron, a onda se ispostavilo da je to jedna lepa fotomontaža. Kad se bolje pogleda vidi se da se puca po zemlji. To su priče za njihovo dizanje morala. Sam Podoljak je rekao da nije imao 30 sati struju. Ljudi počinju da protestuju, nervoza raste – tvrdi Mlakar.

Mlakar je detaljnije analizirao PVO sistem „Patriot“, a osvrnuo se i na aktuelna vojna dešavanja.

– Prvo, ne postoji najbolji PVO sistem. Sve zavisi od odnosa ljudstva i tehnike u razmeri 60 odsto ljudstvo – 40 odsto tehnika, kao i kod tenkova. Ukrajinci žele PVO sistem „Patriot“ kako bi presretali ruske krstareće i balističke rakete. U Nemačkoj se obučavaju trupe. Patriot je komplikovan sistem i zahteva obuku koja traje od godinu do godinu i po dana – kaže Mlakar. 

Mlakar je dodao da se u Ukrajini vrši eksperiment NATO oružja u borbenim dejstvima:

– Tu se proverava oružje NATO protiv ruskog naoružanja. Ako pošalju „Patriot“ to će prva upotreba američkog PVO sistema na tlu Evrope.

POZNATI VOJNOPOLITIČKI IZVEŠTAČ ŠOKIRAO SVOJIM STATUSOM NA FEJSBUKU: Andrej Mlakar ogorčen organizacijom na putevima Srbije!

(Pančevac/Kurir)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.