RAT U UKRAJINI 352.DAN: Širom Ukrajine sirene za vazdušnu opasnost! Eksplozije u Kijevu i Harkovu

09:47

10.02.2023

Podeli vest:

Printscren/YT

Rat u Ukrajini 352. dan. Rusija je pokrenula veliku ofanzivu na istoku Ukrajine i pokušava da probije odbranu u blizini grada Kremine. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da mu je više evropskih lidera obećalo borbene avione.

09:25 Eksplozije odjekuju u Kijevu i Harkovu, nakon što je objavljena vazdušna opasnost u celoj Ukrajini, prenosi ukrajinski portal „Strana.ua“. Mediji, takođe, prenose da se eksplozije čuju u Dnjepropetrovskoj, Harkovskoj, Odeskoj i Poltavskoj oblasti Ukrajine.

9.05 -Ruske snage su tokom noći pogodile kritičnu infrastrukturu u nekoliko regiona Ukrajine, dok je najmanje 17 raketa pogodilo grad Zaporožje jutros u razmaku od sat vremena. Napad u Zaporožju je najgori od početka ruske invazije, saopštili su lokalni zvaničnici. Portparol ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Jurij Ihnat rekao je da je ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila pet od sedam dronova i pet od šest raketa Kalibr ispaljenih na Ukrajinu. Ukrajinsko vazduhoplovstvo je istaklo i da je na provincije Harkov i Zaporožje lansirano 35 raketa S-300, koje ne može da presretne ukrajinska PVO

07:44 Uzbuna za vazdušni napad proglašena je u celoj Ukrajini pošto su zvaničnici upozorili na potencijalne ruske raketne udare, pozivajući stanovnike da se sklone. Sergij Popko, načelnik gradske vojne uprave Kijeva kaže da postoji velika opasnost od raketnog napada. Pozvao je građane da ne ignorišu sirene za vazdušnu opasnost.(Reuters)

07:11 Oleg Sinehubov, načelnik oblasti Harkova tvrdi da su ruske snage pokrenule seriju napada tokom noći zbog kojih je prekinuto snabdevanje strujom u delovima istoimenog grada, drugog po veličini u Ukrajini. Pogođena je vitalna infrastruktura. Bilo je oko deset eksplozija“, napisao je Harkova Sinehubov na Telegramu. „U nekim regionima dolazi do nestanka struje. Hitne službe su na licu mesta“, naveo je Sinehubov. Gradonačelnik Harkova Ihor Terehov naveo da bi napadi mogli da poremete snabdevanje strujom, grejanjem i vodom. (Reuters)

(Pančevac/RTS/Sputnik)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.