VESIĆ O NOVOM NARODNOM POKRETU: Nema mesta za onog ko želi profit od pokreta!

10:26

14.03.2023

Podeli vest:

Printscreen

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić   u emisiji „Jasno. Kao dan!“ na Blic televiziji izjavioje da je cilj novog Narodnog pokreta, čije osnivanje je najavio predsednik Aleksandar Vučić, da se objedine svi oni koji vide Srbiju kao stabilnu, slobodnu državu, koja treba da odoli svim izazovima, vodeći računa o nacionalnim interesima.

– Pokret je šira forma organizovanja, tu postoji mesta i za nevladine organizacije, za stranke, pojedinaca. Cilj je da se odbrani Srbija u momentu kada se govori o budućnosti Kosova i Metohije. To ne znači da se svi oni koji su članovi pokreta slažu po političkim pitanjima – ističe ministar Vesić.

Na pitanje  za koga nema mesta u pokretu, Vesić odgovara da to zavisi od želje pojedinca da se bori za interes Srbije.

– Onaj ko želi profit od pokreta, njemu tu nije mesto. Pitanje Kosova i Metohije nije stranačko pitanje – kaže ministar Goran Vesić.
Govoreći o pokretu, ministar Vesić je istakao da nam je potrebna mobilizacija kako bismo odbranili svoje legitimne, nacionalne interese kada je u pitanju Kosovo i Metohija.

– Jedan interes imaju kosovski albanci, ali imaju i velike sile interes. U politici ne postoje večna prijateljstva i večna neprijateljstva, samo interes. Upravo zato je neophodno da budemo jedinstveni, jer će u suprotnom koristiti naše nejedinstvo. Moramo da vodimo računa da se naši interesi ostvare, a da ne uđemo u sukob sa celim svetom. Srbija to sebi ne sme da dopusti – objasnio je ministar Vesić gostujući na Blic televiziji.

(Pančevac/Blic)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.