VUČIĆ POSLE SASTANKA SA SRBIMA SA KiM: Povukao sam se pred njihovim argumentima

09:09

07.04.2023

Podeli vest:

printscreen/yt: Александар Вучић

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, da je situacija na KiM teška i da nezadovoljstvo i bes našeg naroda zbog kršenja i sporazuma o tablicama i svih ostalih sporazuma, kao i svakodnevno hapšenja Srba, dostiže vrhunac.

Razgovarali smo o svim problemima, bezbednosnoj situaciji koja je teška. Moja ideja je bila da danas izađen sa tim stavovima, ali sam se povukao i dogovorili smo se da nastavimo da radimo u narednih sedam dana kako bismo izašli sa zajedničkim saopštenjem o svim pitanjima, od izbora na kojima Srbi neće učestvovati do ostalih pitanja“, rekao je on.
Naveo je da će sledeći sastanak biti u Raški, kao i da do njega moraju da dogovore zajedničku platformu.

Kako je rekao, jedna od tema jeste dalji ekonomski i socijalni napredak našeg stanovništva, odnosno šta država Srbija može da uradi za ljude na Kosovu i Metohiji.

„Sa konkretnim merama i po tom pitanju izaćićemo za sedam dana. Danas su i ljudi sa severa i sa juga pokazali bes i ljutnju i na rukovodstvo u Prišini, ali i međunarodnu zajednicu, traže značajniju i veću podršku države Srbije i ja sam saslušao i razumeo sve što oni govore, pokušao da objasnim u kakvoj smo situaciji, ali i da pokušam da nađemo neka rešenja kako bi oni mogli da žive nešto lakše i mirnije“, rekao je Vučić.

Na sastanku u Palati Srbija prisutani su bili direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, dok Srbe sa KiM predstavljali su predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednici Igor Simić i Milan Radoičić, predsednici opština Leposavić, Štrpce i Gračanica Zoran Todić, Dalibor Jevtić i Ljiljana Šubarić i brojni drugi predstavnici.

(Pančevac)

VUČIĆ: Predsednik razotkrio mračne namere lažne države Kosovo, najavio povećanje plata i penzija, pruge, stadione…

DOBRO NAM DOŠLI DRAGI PRIJATELJU Predsednik Vučić: Dogovorili smo povećanje broja studenata iz Gvineje Bisao i druge saradnje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.