SPORTSKI DIREKTOR AK PANONIJA Dragojević: Slažemo se sa idejom da se 3 sadašnja kluba ujedine u jedan! To bi poboljšalo uslove za trening

09:55

13.06.2023

Podeli vest:

Za relativno kratko vreme Atletski klub Panonija iz Pančeva postao je poznat širom naše zemlje. „Panonci” su pokrenuli mnogo inicijativa za unapređenje „kraljice sportova”, ali nisu zapostavili ni rad s najmlađim atletičarima, koji polako ali sigurno donosi i odlične rezultate na takmičenjima.
U Panoniji se medalje ne jure po svaku cenu, rad se dozira shodno dečjem uzrastu, vodi se računa kako bi se izbegle povrede preteranim forsiranjem takmičara… Zato i ne treba da čudi što Atletski klub Panonija raste iz dana u dan i okuplja sve više ljudi oko sebe.
Predsednik Saša Stojilović i sportski direktor Aleksandar Dragojević upoznali su članove skupštine s brojnim idejama koje su zamislili…
– Ponovo smo pokrenuli inicijativu da atletika u Pančevu dobije bolje uslove za rad, razgovarali smo s gradonačelnikom i mislim da smo se pomerili s „mrtve tačke”. Kako smo saznali, nije moguće izgraditi atletsku stazu na Gradskom stadionu, ali postoji rešenje, pa iskreno verujem da će ono biti i realizovano. Takođe, slažemo se sa idejom da Pančevo dobije jedan nov atletski klub, koji će okupiti takmičare iz tri sadašnja kluba, što bi umnogome doprinelo i poboljšanju uslova za trening – rekao je na početku predsedavajući skupštine Aleksandar Dragojević.
Panonija je dobila i nov upravni odbor, što je još jedan od pokazatelja da ovaj klub želi da napreduje. Pored Saše Stojilovića i Aleksandra Dragojevića, sada su tu i Danijel Grijević, Miroslav Mirkov i Vladimir Dragojević.

Pančevac

– Napravili smo i tehničko-poslovnu saradnju sa udruženjem „Maratonci Pančevo”, pa ćemo 29. jula u Narodnoj bašti biti organizatori jedanaestog Pančevačkog maratona, a dobili smo i poziv da učestvujemo u velikom sportskom projektu koji se priprema na Zlatiboru, što je zaista velika čast za naš klub. Nastavićemo da organizujemo i trke kroz prirodu i trudićemo se da unapređujemo atletiku kao i do sada – dodao je Dragojević.
Čelnici Panonije nisu zaboravili ni svoje najbolje takmičare, pa su oni nagrađeni patikama, diplomama, lepim plaketama i peharima.
U konkurenciji najmlađih, iz atletske škole, priznanja su zaslužili Lav Grujević i Tijana Manić. Nina Štrkalj i Valentina Mirkov nagrađene su za dostignuća u kategoriji mlađih pionirki, a Vladimir Mirkov u konkurenciji starijih pionira.

Pančevac

– Izuzetno sam zadovoljan kako deca napreduju. Nina Štrkalj je jedna od najuspešnijih sprinterki u celoj Srbiji, Valentina i Vladimir Mirkov su već dokazani osvajači medalja, ali sjajni su i oni najmlađi koji iskazuju neverovatan talenat i želju za radom. Ali polako, ne forsiramo ništa, sve dolazi u svoje vreme, biće vremena za medalje. Imamo sjajnu saradnju sa Atletskim klubom Tamiš i trenerom Zoranom Kocićem, pa verujem da je došlo vreme da se atletika u Pančevo vrati na velika vrata – istakao je nekadašnji atletski šampion, a sada trener i predsednik Panonije Saša Stojilović.
(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.