MIROVIĆ: 225 miliona dinara za realizaciju 57 projekata! VITMAN: 3.564.480 dinara za zamenu stolarije na fiskulturnoj sali škole u Kačarevu

14:45

14.06.2023

Podeli vest:

Pokrajinska Vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara ugovore za realizaciju ukupno 57 projekata za izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata, vredne 225 miliona dinara, koji se realizuju putem Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Reč je o 39 projekata školske sportske infrastrukture i 18 projekata javne sportske infrastrukture.

Od 2016. godine do danas, Mirović je podsetio, putem ovog javnog konkursa, u sportsku infrastrukturu uloženo je ukupno 952 miliona dinara za realizaciju 479 projekata.

„Time smo rekonstruisali i opremili brojne objekte širom Vojvodine, i u manje razvijenim sredinama stvorili uslove za razvoj i unapređenje školske sportske infrastrukture i javnih sportskih terena i centara namenjenih profesionalnim sportistima“, izjavio je predsednik Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, pored ovih projekata, Pokrajinska vlada realizuje i projekte preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Prema rečima gradske menadžerke Pančeva Maje Vitman pokrajinska Vlada obezbedila je  3.564.480 dinara za zamenu stolarije na fiskulturnoj sali škole u Kačarevu, odnnosno za projekat pod nazivom „Unapređenje uslova za bavljenje sportom putem zamene stolarije u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u Kačarevu“.

„Zamenom stolarije na fiskulturnoj sali Osnovne škole unaprediće se bezbednost objekta, stvoriće se bolji uslovi za održavanje nastave za učenike i druge korisnike sportske sale, sportiste i sportske klubove, a škola će ostvariti uštede u potrošnji energije za zagrevanje objekta“, istakla je Vitman.

Pokrajnska Vlada

Putem ovog konkursa, između ostalog, sredstva su izdvojena i za sanaciju i opremanje sportskih terena u OŠ „Petefi Šandor“ u Bečeju, sanaciju terena za košarku u ETŠ „Mihajlo Pupin“ u Novom Sadu, izgradnju pomoćnog objekta FK „Tisa” u Padeju, postavljanje novog parketa za fiskulturnu salu u OŠ „Zmaj Jova Jovanović” u Rumi, sanaciju i adaptaciju sportske hale u Crvenki, izgradnju sportskog objekta s pratećim sadržajima u Novom Miloševu, rekonstrukciju Gradske hale „Mostonga” u Somboru, sanaciju sportskih terena u OŠ „Kosta Trifković” u Novom Sadu, investiciono održavanje i opremanje školskog objekta OŠ „Žarko Zrenjanin” u Kikindi, adaptaciju postojećeg fudbalskog terena i objekta za sport i fizičku kulturu FK „Bačka” u Molu, sanaciju otvorenog sportskog terena u Čortanovcima i za druge projekte.

Sredstva su obezbeđena i za sanaciju i opremanje sportskih terena u osnovnim školama u Sremskoj Kamenici, Vrbasu, Nadalju, Beloj Crkvi, Karavukovu, Vršcu, Sremskoj Mitrovici, Senti, Novom Sadu, Žitištu, Bukovcu, Melencima, Hrtkovcima, Pačiru, Opovu, Srpskoj Crnji, Zrenjaninu, Pećincima i Gakovu.

(Pančevac/RTV)

USPEH PANČEVACA U SENTI Rvački tim slobodnim stilom pančevačkog Dinama se vratio sa 7 medalja! Uspešni i individualno i ekipno!

BRAVO PANČEVO: Oboren rekord u dobrovoljnom davanju krvi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.