ISKRENI PRIJATELJ SRBIJE Vučić se sastao sa dirigentom Zubinom Mehtom

10:40

21.06.2023

Podeli vest:

Instagram/buducnostsrbijeav

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa poznatim dirigentom Zubinom Mehtom i zahvalio mu što je koncertom u Beogradu otpočeo turneju u okviru inicijative „Otvoreni Balkan“.

Kako je Vučić napisao na svom Instagram profilu budućnostsrbijeav, maestro Mehta je iskren prijatelj Srbije i „nije nikad zaboravio Beograd „u koji se uvek vraća sa najlepšim poklonima, koncertima za pamćenje i vrhunskim umetničkim nastupom koji svaki put fascinira domaću publiku“ zbog kojih, kako je dodao Beograd postaje centar umetničkog sveta.

„Zahvalio sam mu na tome što je sinoćnim koncertom sa @bgfilharmonija otvorio svoju turneju u okviru inicijative #OtvoreniBalkan, koja će na poseban način čvršće povezati umetnike i ljude regiona, stavljajući u prvi plan ono što i jeste najbitnije – bogatstvo različitosti koje svi treba posebno da negujemo“, naveo je Vučić na Instagramu.

Gala koncertom na Kolarcu sinoć, povodom stogodišnjice Beogradske filharmonije, počela je regionalna turneja u okviru inicijative Otvoreni Balkan, pa će Mehta predvoditi taj orkestar na koncertima u Tirani 22. juna i Skoplju 24. juna.

(Pančevac/Beta)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.