ZAPLENJENA IMOVINA I MAJCI DEČAKA UBICE IZ RIBNIKARA Ima više nekretnina nego muž kome su zaplenili sve pre 15 dana

11:44

23.06.2023

Podeli vest:

printscreen/Pink TV

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu doneo je rešenje kojim je odredio privremenu meru zabrane M.K, majci dečaka K.K. koji je 3. maja počinio masakr u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, da otuđi i optereti nepokretnosti čiji je ona vlasnik.

– Pošto majka dečaka nije krivično odgovorna za krivično delo koje je počinio njen sin, oštećeni roditelji su preko svojih advokata odlučili da vode parnični postupak protiv nje u vidu nematerijane štete, za duševni bol i smrt deteta, a jedan od branjenika je u svom predlogu naveo i to da je majka odgovorna za štetu koju je njen sin počinio tim ljudima i da je odgovorno lice za njega. Pa je tako u zahtevu traženo i da se protiv nje odredi privremena mera oduzimanja imovine koja je u njenom vlasništvu – kaže izvor i objašnjava da majka dečaka može da koristi svoju imovinu, ali ne može da je proda ili da podigne hipoteku sve dok je na snazi ova privremena mera.

Naime, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je doneo rešenje kojim je usvojio predlog oštećenih S.S.Č., B.A., M.M., I.B., N.K., D.D., B.A., A.A i R.V.J. za određivanje privremenih mera obezbeđenja imovinskopravnih zahteva, pa je okrivljenom V.K. zabranjeno da raspolaže, otuđi i optereti nepokretnosti i pokretne stvari čiji je vlasnik i to: stan u Beogradu, idealne delova poslovnog prostora u Beogradu i putničko motorno vozilo.

Privremene mere mogu trajati do pravnosnažnog okončanja krivičnog postupka.

Podsetimo, ocu dečaka je pre dve nedelje određena privremena mera obezbeđenja imovinskopravnih zahteva, pa mu zabranjeno da raspolaže, otuđi i optereti nepokretnosti i pokretne stvari – stana u Beogradu, delove poslovnog prostora u Beogradu i automobila.

– Ova mera oduzimanja imovine majke i oca se razlikuje, jer se otac krivično goni, dok je protiv majke upućen parničlni postupak – navodi izvor i dodaje da za oca privremene mere mogu trajati do pravnosnažnog okončanja krivičnog postupka.

 

ZVANIČNO SAOPŠTENJE MUPA: Učenik (14) OŠ Vladislav Ribnikar ubio devet osoba! Šestoro dece i nastavnica u teškom stanju! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.