SPREMA SE NAJVEĆA FEŠTA NA VODI U SRBIJI: Čamci i rafteri stižu, na spust Drinskom regatom kreće sve što nije bušno VIDEO

13:39

03.07.2023

Podeli vest:

RINA

LJUBOVIJA – Jedna od najvećih i najstarijih regata u Evropi zakazana je u opštini Ljubovija za 8. jul. Rafteri se već tradiocionalno spuštaju najlepšim delom reke Drine, od Rogačice do Ljubovije, rutom dugačkom 40 kilometara, što je oko osam sati spusta i plovidbe, nezaboravnog druženja u prelepom ambijentu i prijatnoj atmosvferi uz zvuke trube.

U Turističkoj organizaciji opštine Ljubovija kažu da su poslednje pripreme u toku kako bi spremno dočekali goste iz cele zemlje, regiona i drugih delova sveta i da je interesovanje za 22. međunarodnu Drinsku regatu veće nego ikada.

– Smeštajni kapaciteti su već odavno popunjeni. Slobodan ležaj se može pronaći u nešto udaljenijim vikendicama i domaćinstvima koja se bave seoskim turizmom, jer je Drinska regata najveća manifestacija u Azbukovici. Ko je jednom poseti – uvek joj se vraća i ona je prvi korak ka širem otkrivanju svih lepota Drine, Bobije i područja zapadne Srbije“, kažu za agenciju RINA u Turističkoj organizaciji opštine Ljubovija.

RINA

Naslonjeni na tradiciju splavarenja u Podrinju, svake druge subote jula Turistička organizacija opštine Ljubovija organizuje manifestaciju Drinska regata Ljubovija, koja na moderan način čuva priču o splavarenju od zaborava.

U okviru manifestacije i dana Drinske regate, posetioci mogu uživati u različitim događajima, sportskim takmičenjima, književnim večerima, predstavama, koncertima naših velikih muzičkih zvezda kao što su Dženan Lonačrević, Jelena Rozga, Tea Tairović i mnogi drugi, što manifestaciji daje bogat sadržaj za nezaboravan doživljaj.

Podsetimo, na prošlogodišnjoj Drinskoj regati oboreni su svi rekordi po broju posetilaca, a želja i cilj organizatora je da Drinska regata svake godina ima sve veći broj učesnika i posetilaca.

(Pančevac/RINA)

KAD DAM 380 MOGU VALA I 400 DINARA: Građani kao da ne haju za poskupljenje cigareta. Evo šta kažu VIDEO

AMERIKANKA I SRBIN NAPUSTILI SVE, PA ŽIVOT ZAPOČELI NA TARI: TROJE DECE odgajaju DALEKO od GRADA!

AKO TI NEĆEŠ DA RADIŠ, IMA KO HOĆE NE VAŽI VIŠE U SRBIJI Gazda RADOSLAV priznao da su mu nekad kandidati stajali u redu, ali više NIŠTA NIJE ISTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.