POŽAR U STARAČKOM DOMU U MILANU Najmanje 6 štićenika poginulo i 81 povređeno! Dvoje u kritičnom stanju

09:06

07.07.2023

Podeli vest:

Printscren/YT

Šest štićenika je poginulo, a više od osamdeset je povređeno u požaru koji je izbio u staračkom domu u Milanu, javile su italijanske novinske agencije.

Kako je javila italijanska javna novinska agencija ANSA, požar je izbio oko 1.20 časova, a vatrogasna služba nastavlja rad na licu mesta.

Novinska agencija AGI izveštava pozivajući se na službe prve pomoći da je 81 osoba prebačena u bolnice, od kojih su dve u kritičnom stanju.

Pet žena i jedan muškarac stradali su u požaru koji je izbio u staračkom domu. Dve žene su ugljenisane, dok su tri žene i jedan muškarac umrli od udisanja dima.

Deo gostiju objekta prebačen je u drugo krilo gde se nastavljaju aktivnosti.

Na licu mesta su brojna vatrogasna vozila, kao i naučna policija.

Gradonačelnik Milana Đuzepe Sala , koji je odmah došao na mesto nesreće, rekao je da je požar ugašen veoma brzo, ali da su zbog isparenja i dima mnogi od korisnika doma bili ošamućeni.

Požar je izbio oko 1.20 ujutru. Na lice mesta stigla su četiri napredna spasilačka vozila, jedno vozilo za koordinaciju i 11 vozila hitne pomoći, od kojih su neka putovala do i iz bolnica. Požar je izbio na prvom spratu objekta koji je u vlasništvu Opštine Milan i kojim upravlja zadruga Proges, koja ima 210 ležajeva.

(Pančevac/ANSA)

PRVA OBJAVA VUČIĆA NA DRUŠTVENOJ MREŽI THREADS: Predsednik najavio mnogo važnih sastanaka u Austriji

NEVREME POGODILO SRPSKU TOSKANU Jak grad opustošio voćnjake u selima kod Topole! Voćari umesto na granama plodove kupe po zemlji! FOTO

IZLILA SE LOZNIČKA REKA Čačani celu noć postavljali džakove sa peskom da odbrane svoje domove FOTO i VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.