NOVAK SILOVITO DO OSMINE FINALA Đoković razmontirao Švajcarca i pokazao ko je glavni! Izjednačio još jedan rekord!

20:38

07.07.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: novakdjokovickingoftennis
Novak Đoković je u osmini finala Vimbldona! Sedmostruki šampion je u klasiku u trećem kolu nadigrao Stana Vavrinku sa 6:3, 6:1, 7:6 (5).

Još jedan trijumf je zabeležio na Centralnom terenu, na kojem za poraz ne zna punu deceniju. Ujedno je izjednačio niz Pita Samprasa od 31 uzastopne pobede na Vimbldonu.

Fantastično je igrao Đoković od početka do kraja – bio je potpuno fokusiran na svoj cilj, da meč završi pre policijskog časa i da ne dozvoli Vavrinki da se razigrava. Dominirao je Novak u razmenama, sjajno je i servirao, za razliku od svog rivala, pa je zabeležio maksimalnu pobedu.

Kasno su na red došli Đoković i Vavrinka, pa je meč od početka morao da se igra pod zatvorenim krovom. Sparno je bilo na Centralnom terenu, ali su ti uslovi izgleda više smetali Vavrinki.

Jasno je bilo Novaku da neće imati mnogo vremena zbog policijskog časa, koji počinje u 23 časa po lokalnom vremenu. Zato je od početka krenuo maksimalno, pa je nizao servis vinere. Imao je potom u drugom gemu i tri vezane brejk lopte, ali je iskusni Vavrinka uspeo da se izvuče.

Međutim, kako ga nije služio prvi servis, Švajcarac nije mogao veći otpor da pruži sedmostrukom šampionu. U šestom gemu je Đoković iskoristio novu šansu koja mu se ukazala, napravio je brejk, a onda je do kraja potpuno kontrolisao situaciju. Uz sjajan lob je završio prvi set.

Dominirao je sasvim u narednom periodu Novak – osvojio je svaki poen na ubačen prvi servis, a rivalu je prepustio samo dva poena kada je ubacivao lopticu u igru. Koliko je u podređenom položaju bio Vavrinka govori i podatak da je drugi set završio bez vinera. Lako, jednostavno i lepo je igrao Novak, brzo je dolazio do poena, pa je prišao samo na set do pobede. Vavrinka je po okončanju drugog seta otišao do toaleta.

Veća borba vodila se u nastavku. Švajcarac je znatno bolje servirao, proradio mu je forhend, pa je s toga znatno duže odolevao napadima Đokovića. Na radost publike na Centralnom terenu, Vavrinka je uhvatio ritam. Odlučivao je taj-brejk u trećem setu

Đoković – Vavrinka 3:0 (6:3, 6:1, 7:6)

(Pančevac/Sportal)

ĐOKOVIĆ PROTIV VAVRINKE: Meč sutra oko 19 časova po srpskom vremenu

ODLUKA VIMBLDONA POSLE HAOSA: Poznato kada Novak Đoković izlazi na teren

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.