KRAJ NATALIJINE BAJKE NA VIMBLDONU Kiša sprečila novu senzaciju Nišlijke! Čehinja nakon prekida obezbedila četvrtfinale!

17:07

08.07.2023

Podeli vest:

printscreen/ig

Češka teniserka Petra Kvitova plasirala se u osminu finala Grend Slema u Londonu.

Ona je bila bolja od srpske predstavnice Natalije Stevanović sa 6:3, 7:5.

Srpska teniser, koja je u prethodnih nekoliko dana bila prava senzacija u Londonu, nije uspela da napravi još jednu…

Stevanović, koja je prvi put u karijeri igrala u glavnom žrebu nekog grend slem turnira, pružila je dobar otpor nekadašnjoj dvostrukoj šampionki Vimbldona, ali nije uspela da nastavi pobednički niz.

Srpska teniserka je dobro počela meč i prva je stigla do brejka za prednost od 2:1. Međutim, Čehinja je odmah uzvratila, dva puta je oduzela servis protivnici i preokrenula rezultat na 5:2.

Stevanović je u osmom gemu, na svoj servis, spasila tri set lopte, ali je Kvitova već u narednom iskoristila četvrtu i posle nešto manje od 40 minuta igre rešila prvi set u svoju korist.

Na početku drugog seta viđena su tri brejka zaredom, jedan više je napravila Kvitova i povela je 3:2. Stevanović se nije predavala, koristila je svaku grešku Kvitove i uspela je da vrati brejk i prvo izjednači, a potom i povede sa 5:4.

Posle tog gema meč je prekinut na nešto manje od dva i po sata zbog kiše, a kad je nastavljen, Kvitova je osvojila dva gema bez izgubljenog poena i preokrenula rezultat na 6:5.

Usledio je potom uzbudljiv gem na servis Kvitove. Čehinja je propustila tri meč lopte, a Stevanović tri brejk prilike, pre nego što je Kvitova realizovala četvrtu meč loptu.

Kvitova će u četvrtom kolu trećeg grend slem turnira u sezoni igrati protiv protiv pobednice meča Uns Džabir – Bjanka Andresku.

 

(Pančevac/Kurir)

BAJKA I DALJE TRAJE Srpska teniserka plasirala se u treće kolo Vimbldona! Nišlijka jača i od rivalke i od povrede! Sledeća protivnica dvostruka šampionka!

SRPKINJA NAPRAVILA SENZACIJU NA VIMBLDONU Natalija Stevanović savladala bivšu broj 1 u prvom kolu sa 2:0!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.