NAČELNIK GENERALŠTABA U JEDINICAMA KOPNENE VOJSKE Mojsilović održao sastanak sa sa najodgovornijim starešinama

20:59

12.07.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović boravio je u utorak i danas u obilasku jedinica Kopnene vojske.

Obilazak je započeo u kasarni „Toplički ustanak“ u Kuršumliji, gde je razgovarao sa komandantima i komandirima jedinica stacioniranih u ovom garnizonskom mestu i informisao ih o realizaciji ključnih zadataka Vojske Srbije i planovima za naredni period, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Pripadnici mehanizovanih bataljona sa matičnom lokacijom u Kuršumliji u ovom periodu realizuju sadržaje obučavanja u letnjim uslovima, uz upotrebu borbenih vozila pešadije i savremenih optoelektronskih sredstava kojima su jedinice Treće brigade kopnene vojske opremljene u prethodnom periodu, kako bi unapredili osposobljenost i očuvali visok nivo borbene gotovosti.

Za to vreme, u široj okolini Niša i na više lokacija u Republici Srbiji, nastavljena je intenzivna selektivna obuka kandidata za prijem u specijalne jedinice po Projektu 5000, uz realizaciju padobranskih skokova u dnevnim i noćnim uslovima.

Cilj je izbor visokomotivisanih i psihofizički najsposobnijih kandidata za specijalne snage Vojske Srbije i njihovo uključivanje u dalji proces obučavanja, navodi se u saopštenju.

Obilazak jedinica Kopnene vojske završen je u Nišu, gde je, u kasarni „Knjaz Mihailo“, održan sastanak sa najodgovornijim starešinama Vojske Srbije.

Na sastanku je razmatrana bezbednosna situacija u zemlji i okruženju i stepen realizacije najvažnijih aktuelnih projekata, koji za cilj imaju unapređenje sposobnosti specijalnih snaga i razvijenosti taktičkih jedinica, a definisani su i zadaci za dalje unapređenje stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti.

Tokom boravka na terenu, načelnik Generalštaba je obišao i jedinice Centralne logističke baze u Prokuplju i Smederevskoj Palanci, i ostvario uvid u stanje skladišnih kapaciteta.

On je tom prilikom izrazio zadovoljstvo stepenom popune materijalnih rezervi Vojske Srbije i naporima koji se u najvećoj logističkoj jedinici VS ulažu za njihovo bezbedno čuvanje i skladištenje.

 

(Pančevac/Novosti)

NAČELNIK GENERALŠTABA SE OBRATIIO NACIJI Mojsilović o situaciji na KiM: Tražimo hitne mere kako bi se zaštitio srpski narod!

SASTANAK NA VISOKOM NIVOU: Mojsilović sa komandantom KFOR-a o bezbednosnoj situaciji na KiM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.