MIROVIĆ NAJAVIO: U septembru dodatnih milijardu dinara podsticaja privredi u Vojvodini

13:30

18.07.2023

Podeli vest:

Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu nove opreme u ukupnoj vrednosti od 321,6 miliona dinara, a podsticaje su dobila 44 privredna društva sa teritorije Vojvodine. Reč je o sredstvima koja se, preko konkursa Razvojne agencije Vojvodine, dodeljuju iz Budžetskog fonda za sprovođenje mera razvojne politike AP Vojvodine.

„Danas smo doneli odluku da već u septembru realizujemo novi konkurs, sa dodatnih milijardu dinara, što će biti novi finansijski, tehnološki i razvojni podsticaj za sve one koji žele da se bore na tržištu i da privređuju, a oni su za nas najvažniji“, rekao je predsednik Mirović i dodao da očekuje da će ulaganje privrede, takođe, biti milijardu dinara.

Pokrajinska vlada

Mirović je naglasio da je podrška za nabavku opreme – jedna od najvažnijih mera, koja se realizuje u kontinuitetu.

On je dodao da je Razvojna agencija Vojvodine osnovana s ciljem da se kroz pomoć privredi omogući razvoj privrednih društava u našoj zemlji, kao i njihov tehnološki razvoj.

„Nabavkom najsavremenije opreme pomoći ćemo tehnološki napredak, održati i proširiti broj zaposlenih u preduzećima, a time omogućiti i povećanje profitabilnosti naše privrede“, rekao je Mirović.

Pokrajinska vlada

Prema Mirovićevim rečima, Vojvodina u poslednje tri godine beleži najveći rast profitabilnosti privrede, kada se uporedi sa Beogradskim regionom i sa regionima u centralnim i južnim delovima Srbije.

„Očekujem da to u najznačajnijoj meri održimo i u narednom periodu“, istakao je Mirović i naglasio da je od formiranja Razvojne agencije Vojvodine za nabavku opreme dodeljeno 176 ugovora, ukupne vrednosti od milijardu dinara, samo iz pokrajinskog budžeta.

Pokrajinska vlada

Od 44 privredna društva, koja su dobila podsticaje za nabavku nove opreme, 38 je dobilo sredstva po kriterijumima iz ranijih godina. Ove godine prvi put su odobrena sredstva za nabavku opreme za privredna društava koja su potencijalni ili postojeći lokalni dobavljači multinacionalnih kompanija, čijom se kupovinom značajno povećava međunarodna konkurentnost privrednog društva i mogućnost uključivanja u međunarodne lance dobavljača i koja je neophodna za uspostavljanje novog ili proširivanje postojećeg komercijalnog angažmana sa multinacionalnom kompanijom. Podržano je šest privrednih društava, sa ukupno 56,1 milion dinara.

Pokrajinska vlada

Dodeli ugovora prisustvovao je pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić.

MIROVIĆ U SOMBORU: Za završetak rekonstrukcije hale „Mostonge“ obezbeđeno 123 miliona dinara

(Pančevac/Pokrajinska vlada)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.