LEDENICE OD SKORO POLA KILOGRAMA PADALE U ITALIJI: Jedna žena izgubila je život, pričinjena ogromna materijalna šteta FOTO i VIDEO

09:01

25.07.2023

Podeli vest:

printscreen/Twitter

Još jedno, ekstremno jako nevreme, praćeno gradom i vetrom, zahvatilo je tokom popodneva sever Italije, a u Milanu u toku noći napravilo je i veliku materijalnu štetu.

Milano i okolinu jutros oko četiri sata zahvatilo je nevreme sa jakom kišom, gradom i udarima vetra od više od 100 kilometara na sat, što je drugo nevreme u roku od nešto više od 12 sati.

Naime, juče oko 13.40, nevreme koje je izazvalo ogromnu štetu na objektima i automobilima dovelo je i do otežanog saobraćaja zbog drveća koje je palo na ulice i automobile, te je izdato i obaveštenje u pojedinim delovima grada da građani ne napuštaju domove.

Jedna 58-godišnja žena izgubila je život nakon što je drvo palo na nju. Avion koji je poleteo sa aerodroma u Milanu ka Njujorku morao je, zbog velike štete na staklima i kljunu, prinudno da sleti na aerodrom u Rimu.

Grad koji je padao bio je veličine loptica za tenis.

Veliki broj ljudi je samo par minuta nakon početka noćašnjeg nevremena na društvenim mrežama objavilo da u mnogim delovima grada nema struje, da su poplavljene kuće, da ih je probudio jak zvuk oluje na kakvu Milano do ove godine nije navikao, te su ovo nazvali apokalipsom.

Mnogi automobili su potpuno uništeni zbog jakog grada. Nebo iznad Milana je izgledalo kao „diskoteka“ zbog munja koje su parale nebo.

– Ne, nije kao i svakog leta, ovo jednostavno nije normalno – napisali su mnogi na internetu, dodavši da je verovatno došao kraj sveta.

 

Ovo je treće ekstremno nevreme za manje od 48 sati koje je prouzrokovalo štetu i na usevima, pa će region Lombardije zatražiti od Vlade da proglasi stanje elementarne nepogode.

Civilna zaštita Italije na svom sajtu prikazuje u realnom vremenu nastanak oluja i izdala je saopštenje šta raditi i kako se zaštititi.

NASTAVLJA SE BITKA SA VATRENOM STIHIJOM U GRČKOJ: Vatrogasci gase požar koji bukti na četiri fronta, jak vetar otežava gašenje

(Pančevac/Novosti)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.