ZA OGNJENA NE POSTOJE PREPREKE Ima 17 godina i najmlađi je juniorski reprezentativac Srbije u rukometnoj ekipi za gluve i nagluve!

10:49

15.08.2023

Podeli vest:

Pančevac

Ognjen Oberknežev iako je rođen gluv veoma je uspešan sportsita i ovaj hendikep mu ne smeta da igra rukomet. On sad ima 17 godina i postao je najmlađi juniorski reprezentativac Srbije u rukometnoj ekipi za gluve i nagluve.

Na nedavno održanom svetskom prvenstvu u Danskoj osvojili su bronzanu medalju, a on je proglašen za najboljeg igrača u utakmici sa Hrvatskom koja je na kraju postala svetski šampion:

– Igrali smo sa Nemačkom, Turskom,Kenijom, Kamerunom i Hrvatskom i zadovoljan sam svojim igrama. Sve je normalno, jedini problem mi predstavlja kad igram za reprezentaciju što moram da skinem slušni aparat i tad više pratim šta sudija govori, ali navikao sam već i prilgođavam se svim uslovima, tako da na terenu uvek dajem svoj maksimum-kaže Ognjen.

Pančevac

Ognjen je počeo da trenira rukomet pre tri godine na nagovor svoje majke Marije koja se takođe uspešno bavila ovim sportom:

– Veoma mi je drago što je zavoleo rukomet i što tako brzo napreduje. On sad ima velike ambicije sa reprezentacijom gluvih i nagluvih i sledeće godine na Evropskom prvenstvu želi da osvoji još sjajnije odličje što bi bio izuzetan uspeh-rekla je Marina Oberknežev.

Ognjen trenutno igra za juniorsku ekipu pančevačkog Dinama i iako ima oštećen sluh ravnopravan je u igri sa svim ostalim igračima. Sa 4 godine ugrađen mu je implant, razvio je govor i sad se bez problema bavi sportom. Njegov trener Nikola Janevski je veoma zadovoljan kako napreduje:

Pančevac

– Ognjen je veoma talentovan dečak, svojim radom i trudom sustigao je svoje drugare,a osvojena medalja na Svetskom prvenstvu najbolji je pokazatelj koliko vredi,a može sigurno još više i ja to i očekujem od njega u narednom periodu -rekao je Janevski.

Ognjen Oberknežev je najbolji primer kako se snovi mogu ostvariti bez obzira na velike prepreke. Neophodno je samo verovati u sebe i ako se nešto jako želi ni uspeh neće izostati.

(Pančevac/G.J.)

 

BOGDAN JELAČA IZ PANČEVA JE NEZAUSTAVLJIV: Pored titule najbržeg juniora osvojio je i bronzu u apsolutnoj konkurenciji!

ZMIJA NA MISI: Zaigrala se sa psom Fifijem koji je i alarmirao ukućane da je nezvani gost u dvorištu! Nije otrovna, ali svejedno susret nije prijatan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.