PRVI PUT U ISTORIJI SRBIJA NA SVETSKOM PRVENSTVU U BADMINTONU Par Mihajlo Tomić i Anđela Vitman branili boje naše države! FOTO

17:54

28.08.2023

Podeli vest:

privatna arhiva

Najbolji srpski miks dubl Mihajlo Tomić i Anđela Vitman predstavljali su Srbiju na Svetskom prvenstvu za seniore u Danskoj, gde su se od 21. do 27. avgusta najbolji igrači sveta borili za titulu svetskog prvaka i bodove za Olimpijske igre 2024. godine.

Kopenhagen je po peti put bio domaćin krema svetskog badmintona okupivši na Svetskom prvenstvu skoro 400 najuspešnijij takmičara iz Azije, Afrike, Amerike, Evrope, Australije.

privatna arhiva

Prvi put u istoriji zastava Srbije zavijorila se na ovom najvećem planetarnom badminton takmičenju, a zaslužni za to bili su reprezentativci Mihajlo Tomić i Anđela Vitman koji poslednjih godinu dana fenomenalnom igrom na međunarodnoj sceni pišu istoriju srpskog
badmintona.

Iako ovoga puta nisu zabeležili rezultate i medalje na koje su nas proteklih godinu dana navikli, srpski igrači su u meču protiv jakih protivnika iz Engleske Gregorija i Dženi Mairs pokazali sjajnu igru i kvalitet i još jednom potvrdili spremnost da pomeraju granice srpskog badmintona i u budućnosti nastave osvajački pohod na svetsku badminton scenu.

– Veoma sam zadovoljan nastupom na našem prvom svetskom prvenstvu. Bez obzira što je pobeda ovaj put izostala, mislim da Anđela i ja idemo pravim putem ka našim velikim ciljevima. Igrati svetsko prvenstvo na centralnom terenu donelo je sjajan osećaj i motivaciju i jedva čekam novu priliku da ponovo izađemo na veliku scenu svetskog badmintona. U narednom periodu nas očekuje početak nove uzbudljive sezone, prvi turnir je za mesec dana u Belgiji za koji smo već počeli sa pripremama, izjavio je Mihajlo Tomić.

privatna arhiva

Nakon leta tokom koga su mladi igrači, ali i ceo stručni štab, vredno radili na pripremama, sledi takmičarska sezona koja, gledajući uzlaznu putanju srpskih igrača tokom protekle godine, najavljuje nove uspehe i radosti za srpski badminton.

Ministarstvo sporta Republike Srbije je obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava omogućilo učešće najboljih srpskih seniora na Svetskom prvenstvu u badmintonu.

(Pančevac)

DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Lekarski tim Železničara spasao život navijaču Novog Pazara

VELIKA POBEDA PROTIV FAVORITA IZ NOVIH BANOVACA FK Dinamo1945 – FK Omladinac 1:0! FOTO I VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.