TOKOM NOĆI BAČENE BOMBE NA KUĆE PREDSTAVNIKA SRPSKE LISTE Petković: Brutalno zastrašivanje svega nekoliko dana nakon pretnji Kurtija! FOTO

13:16

22.09.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Tokom noći u Kosovskom Pomoravlju bačene su tri bombe na kuće predstavnika i rukovodilaca Srpske liste, saopštio je danas direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i ocenio da je do incidenta došlo kako bi se ljudi zastrašili i naterali da napuste svoja ognjišta, a sve sa ciljem etničkog čišćenja Srba koje Aljbin Kurti kontinuirano sprovodi.

– Prvo je oko 2.30 sati bačena bomba u dvorište Srđana Ristića u Ranilugu, direktora Predškolske ustanove ‘Pčelica maja’. Pričinjena je velika materijalna šteta, ali su članovi porodica na svu sreću dobro. U isto vreme bačena je bomba na porodičnu kuću i garažu Vladice Aritonovića u selu Glogovce, koji je zamenik gradonačelnika opštine Ranilug. I ovde je pričinjena velika materijalna šteta, a u napadu niko nije povređen. Tokom noći eksplozivna naprava je bačena i na kuću Zorana Ristića iz Raniluga, direktora Centra za socijalni rad, ali nije došlo do eksplozije – naveo je Petković u saopštenju.

On je istakao da je reč o „brutalnom zastrašivanju predstavnika Srpske liste koji dolaze svega nekoliko dana nakon pretnji Aljbina Kurtija da će Srbi i Srpska lista da ‘pate i plate'“.

Kancelarija za KiM

Kurti je, napomenuo je Petković, svoju zamisao započeo da ostvaruje prvo hapšenjem trojice Srba, a sada su na tri srpske kuće bačene bombe.

– Očekujemo da se ovi mučki napadi na predstavnike Srpske liste najozbiljnije shvate i istraže, jer šalju jasnu poruku i pretnju Srbima da napuste svoja vekovna ognjišta. Kancelarija će o ovim sinhronizovanim i osmišljenim napadima obavestiti i međunarodne predstavnike jer se ovakva dela s obeležjima terorizma ne smeju olako shvatiti – poručio je Petković.

 

(Pančevac/Kurir)

PREDSEDNIK VUČIĆ NAKON OBRAĆANJA NA SEDNICI UN: Naše je da radimo svoje i čuvamo svoje, dolaze neka druga vremena! FOTO

PREDSEDNIK VUČIĆ POSLAO NALOG: Kreće se sa pripremama za sazivanje hitne sednice Saveta bezbednosti UN povodom situacije na KiM!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.