EKIPE CIVILNE ZAŠTITE DEŽURALE CELU NOĆ Obilne padavine nisu napravile veće probeme u Moravičkom okrugu, reke ostale u svojim koritima

19:25

25.09.2023

Podeli vest:

RINA

Čačak – Kiša koja od juče pada na teritoriji zapadne Srbije, za sada nije izazvala veće probleme na teritoriji opština Lučani i Požega i teritoriji grada Čačka. Ekipe Sektora za vanredne situacije grada Čačka u pripravnosti su i dežuraju 24 sata.

– Sektor za vanredne situacija kao i Civilna zaštita, ali i Javna preduzeća koja imaju dežurstva, tokom čitave noći pratili su stanja na svim vodotokovima prvog ali posebno drugog reda. Za sada nema većih problema, očekujemo da, kako kaže RHMZ već u popodnevnim časovima, u toku noći i sutrašnjeg dana temperature budu oko 25 stepeni. Dobro smo se pripremili uredjujući vodotokove drugog reda. Naša JKP, pre svega „Moravac” i „Gradsko zelenilo” su spremni, ali nisu za sada imali potrebe da reaguju – rekao je za RINU, Milun Todorović gradonačelnik grada Čačka.

Na ranije evidentiranim kritičnim lokacijama u Ciglarskoj, Beogradskoj ulici, ulici Djakona Avakuma, Ulica 66, ulici Aleksandra Savića nije bilo nikakvih problema, a nije bilo ni izlivanja vodotokova drugog reda.

– Brojne aktivnosti koje smo ove godine realizovali na čišćenju sistema atmosferske kanalizacije na gradskom području, u saradnji sa JKP „Komunalac“, kao i uredjenje i čišćenje kanala na seoskom području, realizovane u saradnji sa JKP „Moravac“, dale su odličan rezultat i problemi regulisanja površinskih voda su u velikoj meri smanjeni ili rešeni – rekao je Milan Bojović direktor JP „Gradac” iz Čačka.

Tokom današnjeg dana ekipe JP „Gradac“ vršiće obilazak gradskog područja u cilju uočavanja kritičnih lokacija i rešavanja evidentiranih problema, kako bi delovali preventivno.

Iako je reka Bjelica na teritoriji Dragačeva ove godine čak nekoliko puta plavila domaćinstva i plodne oranice, situacija na teritoriji opštine Lučani za sada je mirna.

– Uprkos kiši koja pada na teritoriji Dragačeva za sada nema nikakvih problema i nema izlivanja, ekipe JP su u pripravnosti i dežuraju 24 sata – rekao je Milija Milenković pomoćnik predsednika opštine Lučani.

Prema najavama meteorologa opasnost od jake kiše praćene grmljavinom preti nam do sutra, kada se očekuje razvedravanje i prestanak padavina.

 

(Pančevac/RINA)

DRAMA KOD ČAČKA! GROM UDARIO U ŠTALU I ZAPALIO JE: Vatra gutala sve pred sobom, borba sa ogromnim plamenom trajala satima! FOTO

JAKO NEVREME POGODILO BEOGRAD: Pljusak praćen grmljavinom izazvao HAOS na ulicama! (VIDEO)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.