PIKSIJU ISTIČE UGOVOR KRAJEM GODINE I SVI SE PITAJU JEDNO Evo da li će on voditi Srbiju na EP! Postoji jedna klauzula u ugovoru!

15:22

24.10.2023

Podeli vest:

Printscreen/ig: prtzbgfk

Dragan Stojković Piksi vodiće reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu, ukoliko Orlovi obezbede odlazak na EURO 2024, saznaje Kurir.

Činjenica je da Draganu Stojkoviću Piksiju ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije ističe 31. decembra 2023. godine, što je on i otkrio posle meča sa Crnom Gorom. Ali, postoji jedna klauzula u ugovoru za koju smo saznali, a koju Piksi nije želeo da kaže. Naime, ako fudbalska reprezentacija Srbije izbori plasman na Evropsko prvenstvo, selektoru se automatski produžava ugovor do kraja velikog takmičenja.

To praktično znači da će ukoliko Srbija pobedi ili igra nerešeno sa Bugarskom 19. novembra u Leskovcu, Dragan Stojković sigurno biti na čelu nacionalnog tima. Piksi je postao selektor srpskih fudbalera 20. februara 2021. godine, kada je zamenio Ljubišu Tumbakovića posle debakla nacionalnog tima u baražu za EP, kada smo ispali od Škotske.

Sa Draganom Stojkovićem na čelu Srbija je uspela da se domogne Mundijala u Kataru, odnosno da ode direktno na Svetsko prvenstvo kao prvoplasirana reprezentacija u grupi, ispred Portugala, Irske, Luksemburga i Azerbejdžana. U direktnom okršaju za prvo mesto pobeđen je Portugal u Lisabonu, rezultatom 2:1.

Još jedan podvig napravio je Piksi, tako što je uspeo da reprezentaciju Srbije uvede u A diviziju Lige nacija. To takmičenje počeće 2024. godine, a protivnici Orlovima biće Danska, Francuska, Španija, Portugalija, Švajcarska, Italija, Mađarska, Nemačka, Holandija, Belgija, Poljska, Hrvatska, te selekcije Škotske, Izraela i BiH.

Srbija je na dobrom putu da se domogne Evropskog prvenstva, prvi put još od daleke 2000. godine. Potreban je samo bod protiv Bugara, ubedljivo najslabije selekcije u našoj kvalifikacionoj grupi. Dan D je 19. novembar, kako za Piksija, tako i za Srbiju.

Mnogo važna stvar vezana za Piksija jeste da je vratio kult reprezentacije. Da igrači ponovo s osmehom i dobrom energijom dolaze na okupljanja nacionalnog tima. Uspeo je i da afirmiše nove fudbalere, pa je Srbija jača za jednog od najboljih mladih fudbalera Evrope Lazara Samardžića. Potencijal su i Petar Ratkov, Stefan Mitrović, Vladimir Lučić, Miloš Pantović, Mihajlo Ilić…

(Pančevac/Kurir)

JOŠ JEDNA VELIKA POBEDA FSS Piksi dobija neočekivano pojačanje u svom timu! Ovaj fudbaler je odlučio da igra za Srbiju! VIDEO

PIKSI KUPIO PLAC U CRNOJ GORI VREDAN 2 MILIONA EVRA: Sve je pokriveno šumom, do imanja se dolazi brodom

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.