USPEŠNO REALIZOVAN PROJEKAT: Udruženje žena „Omoljčanke“ dobilo novi sajt

21:46

01.12.2023

Podeli vest:

Pančevac
Udruženje žena „Omoljčanke“ večeras je predstavilo rezultate projekta „Prezervacija tradicionalnog narodnog stvaralaštva Srba u AP Vojvodini kroz digitalne medije“.
Zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Udruženje žena „Omoljčanke“ realizovalo je projekat „Prezervacija tradicionalnog narodnog stvaralaštva Srba u AP Vojvodini kroz digitalne medije“ putem kojeg je obezbedilo veb sajt posvećen očuvanju i promociji starih zanata žena iz Omoljice.
Na promociji projekta predstavljeni su rezultati tromesečnog rada udruženja na izradi ovog sajta koji danas pruža sve potrebne informacije vezane za stare zanate i proizvode koje žene iz ovog udruženja stvaraju.
„Na ovom projektu smo radili puna tri meseca stvarajući vizuelni identitet sajta. Izuzetno smo zadovoljne rezultatima, jer sada imamo svoje relevantno mesto i u digitalnom prostoru. Na našem sajtu posetioci mogu pronaći informacije o tradicionalnim tehnikama izrade rukotvorina: vezu, tkanju, zlatovezu, pletenju… Ukoliko im se dopadnu neki od naših proizvoda, mogu ih i naručiti putem formulara koji se nalazi na samom sajtu“, rekla je Ana Vugrinec, PR Udruženja žena „Omoljčanke“.
Projekat je privukao pažnju svih prisutnih koji su imali priliku da se detaljnije upoznaju sa tradicionalnim narodnim stvaralaštvom Srba u Vojvodini, ali i vide rukotvorine vrednih žena iz Omoljice.
Prema rečima Slavice Polić, predsednice Udruženja žena „Omoljčanke“, sajt će omogućiti povezivanje udruženja sa drugim, sličnim udruženjima iz zemlje i sveta.
„Ovaj projekat je veoma značajan za naše udruženje, ne samo zbog predstavljanja našeg rada već i zbog povezivanja sa udruženjima širom Srbije, ali i sveta, i razmeni iskustava i znanja. Ovom prilikom bih se zahvalila Pokrajinskom sekretarijatu koji je prepoznao i podržao našu ideju, kao i Gradu Pančevu, MZ Omoljici, Domu kulture „Vuk Karadžić“ iz Omoljice i JKP „Omoljica“ na nesebičnoj podršci“, rekla je Polićeva.
„Omoljčanke“ su nedavno dobile sredstva i od Zavoda za ravnopravnost polova za projekat „Znanje nasleđeno, snaga izgrađena“ zahvaljujući kojem će u narednom periodu organizovati radionice veza i tkanja za sve žene koje žele da steknu nova znanja i veštine i osnaže se za pokretanje sopstvenog preduzetničkog poduhvata.
(Pančevac/Ana Vugrinec)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.