RETKA ČAST I PRILIKA Vučić ugostio Stiva Voznijaka

Predsednik Srbije: Voznijak i njegova supruga će danas ili sutra postati građani Srbije i to je za nas najveća moguća čast

12:20

06.12.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: buducnostsrbijeav

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa inženjerom računarstva i suosnivačem kompanije Epl Stivom Voznijakom.

Nakon sastanka u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike Vučić i Voznijak obraćaju se medijima.

Obraćanje Vučića

– Ponosan što je danas u našoj zemlji. Mi retko imamo ovakvu čast i priliku. istovremeno, kao što znate, bio je uključen u brojne filantropske poduhvate, posebno na obučavanje dece uzrasta od 11 godina. On je ovde sa svojom suprugom. Mi smo već pokrenuli mnogo toga što bismo mogli da uradimo u Srbiji. Za nas je od ključnog značaja bio razgovor o obrazovanju, o visokom ali i srednjem obrazovanju. Ono što želim da je ovo bila jedinstvena prilika za nas da predstavimo projekat Ekspo – kazao je predsednik.

– Verujem da će Vlada Srbije, na moj predlog, tvorcu mikroračunara, legendi IT industrije dodeliti pasoš Srbije. Čestitam gospodinu Vozijaku i njegovoj supruzi. Oni će danas ili sutra postati građani Srbije i to je za nas najveća moguća čast. Da razočaram one koji su tražili neke druge razloge, mislili da je čovek došao zbog novca ovde, čovek je bez dinara došao, sam je platio svoju kartu, ima toliko novca, ali on taj novac ulaže u dobrotvorne svrhe. Da budem sasvim iskren, Janko Tipsarević je mnogo učinio za Srbiju, zamolivši Voznijaka da dođe u Srbiju, a ja ću biti posnosni predsednik koji će im uručiti pasoše i sad možemo da se hvalimo da je kompjuterski genije Srbin koji će najveći deo života da živi u Americi, ali dolaziće neretko i u svoju Srbiju i mi smo srećni zbog toga. Gledaćemo da od njega naučimo što više – istakao je predsednik.

Aleksandar Vučićprintscreen/RTV Pink

– Ja sam mislio da su sportisti zvezde, da su zvezde radnici u kulturi, da su zvezde neretko i političari…Kakvi, mi smo ništa u odnosu na Stiva Voznijaka. Ovde su dolazile najveće holivudske zvezde, nikad nisam čuo da je neko tolika zvezda kao Voznijak. Kakva pomama u Srbiji – dodao je Vučić i kazao „dobro došli u svoju kuću“.

Informatičar i pronalazač Voznijak je tokom godina bio uključen u različite poslovne i filantropske poduhvate, fokusirajući se prvenstveno na obučavanje dece uzrasta od 11 do 13 godina u školama, kompjuterskim veštinama.

Poslednjih godina pomogao je u finansiranju preduzetničkih poduhvata u različitim oblastima kao što su razvoji globalnog navigacionog satelitskog sistema (GPS) i telekomunikacija, fleš memorija, tehničkog obrazovanja, svesti o ekologiji, satelita i još mnogo toga drugog.

Voznijak je osnovao i platformu za obrazovanje i obuku nakon srednjeg obrazovanja fokusiranu na softversko inženjerstvo i razvoj tehnologije, a od nedavno je i suosnivač platforme za trgovinu i uštedu energije zasnovane na blokčejn tehnologiji.

Dobitnik je 10 počasnih doktorata inženjerskih nauka.

Voznijak se juče sastao sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

Stiv VoznijakPrintscreen/RTV Pink

Dobitnik je 10 počasnih doktorata inženjerskih nauka.

Voznijak se juče sastao sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

(Pančevac/Novosti)

STVARNO JE ALEKSANDAR VUČIĆ, NIJE ŠALA! Predsednik objavio snimak posete kol-centru: Mogu ja nekog da pozovem? VIDEO

VUČIĆ SUTRA SA VOZNIJAKOM: Predsednik se sastaje sa suosnivačem kompanije Apple

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.