KOVIN: Pri kraju renoviranje objekata bolnice

U cilju poboljšanja uslova za boravak i lečenje pacijenata i rad stručnog osoblja, preko potrebno renoviranje i adaptiranje objekata odvija se planiranom dinamikom.

14:10

08.12.2023

Podeli vest:

Bolnica u Kovinu
SBPB „Kovin“

Kako je saopšteno iz bolnice u Kovinu, završeni su radovi na sanaciji spoljne fasade na zgradi površine 1.934 kvadrata, u kojoj se nalaze Trijažno-prijemni odsek, Odeljenje za nepsihotične poremećaje i granična stanja, Dnevna bolnica i Odsek za centralno-psihosocijalnu, radnu i fizikalnu rehabilitaciju. Investicija vredi 21.598.278,99 dinara, a novac je uložila bolnica iz sopstvenih sredstava.

Osim nove fasade, završena je i kompletna rekonstrukcija krova iznad Apoteke i bolničke crkve, za šta je bolnica obezbedila sredstva u visini od 3.599.940,00 dinara.

Na Odeljenju za produženi tretman psihogerijatrije zamenjena je stolarija u vrednosti od 2.544.544,00 dinara, odeljenje je okrečeno i renovirani su toaleti. Stolarija je kompletno zamenjena i na Odeljenju za neurologiju. Ukupna vrednost radova je 3.597.780,00 dinara.

,,Radna terapija je izuzetno važan vid lečenja za naše pacijente. Kako bi uslovi bili još bolji i dijapazon aktivnosti širi, za pacijente koji hoće da potraže smisao u kreativnom ispoljavanju, prostorije u kojima se odvija radna terapija su preuređene, okrečene i postavljena je nova rasveta. Osmeh na licu pacijenata, osećaj da im lepom rečju, ohrabrivanjem njihovih talenata i aktivnosti kojima se bave, ulepšavate boravak u bolnici, te njihova pitanja koja su rezultat atmosfere koja ih podstiče na kreativnost, inicijativu i nove ideje – najbolji su put ka oporavku, na koji pozitivno utiču i sređen enterijer i oplemenjeni prostori“, rekla je dr Jovanka Petrović, spec. psihijatrije, v. d. direktora SBPB ,,Kovin“.

Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti ,,Kovin“ u Kovinu, sa svojih devedeset i devet godina postojanja čini deo ukupnog zdravstvenog sistema Republike Srbije i organizovanja sveobuhvatne zdravstvene zaštite iz oblasti psihijatrije i neurologije.

Bolnica funkcioniše na sekundarnom nivou zdravstvene zaštite kao visokostručna, organizovana i specijalizovana u oblastima koje svojim radom obuhvata.

(Pančevac/Opština Kovin)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.