IVA I ALEKSA RAKONJAC NASTAVLJAJU SA USPESIMA

Na tradicionalnom 48. Internacionalnom Prvenstvu Beograda brati i sestra osvojili zlato u miksu, u pojedinačnoj konkurenciji Aleksa došao do srebra

08:36

12.12.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

U Beogradu u Hali 5 na Sajmištu održano je tradicionalno 48. Internacionalno Prvenstvo Beograda , na kojem je nastupilo preko 300 takmičara iz šest zemalja. Iz Streljačke družine “Pančevo 1813“ je učestvovalo devet takmičara sa 19 nastupa standardnom vazdušnom puškom i pištoljem.

Prvog dana su nastupili mešoviti parovi, a pančevački miks tim puškom, sestra i brat Iva i Aleksa Rakonjac je ponovo briljirao te je nakon finalnog meča sa miks timom Ponjavić -Sebić ubedljivo pobedio sa rezultatom od 17:11 bodova, i osvojio prve zlatne medalje za Srbiju.

Pištoljem su nastupila dva miks tima iz pančevačke družine Teodora Kljajić-Velimir Ninković i Nađa Martinović (Partizan)- Marko Ninković ali nisu uspeli da se plasiraju u finani meč od četiri najbolja seniorska para.

Iva i Aleksa RakonjacPrivatna arhiva

Drugog dana su se takmičili u juniorskoj i seniorskoj kategoriji u pojedinačoj konkurenciji. Aleksa Rakonjac je osvojio srebrnu medalju sa rezultatom od 626,2 kruga u kategoriji juniora puškom i deseto u konkurenciji seniora, a do finala seniora mu je nedostajalo samo 0,8 kruga. Slično se dogodilo i sutradan, kada je Aleksa Rakonjac otpucao još viši rezultat od 627,8 krugova u borbi sa veoma jakom konkurencijom i zauzeo deveto mesto. Za učešće u finalu osam najboljih seniora mu je ovoga puta nedostajao samo 0,1 krug, mada je i to veliki uspeh, jer je imao najbolji plasman juniora iz Srbije a i treći rezultat i plasman od seniora iz Srbije.

Iva Rakonjac je osvojila osmo mesto u kategoriji juniorki puškom sa rezultatom od 624,2 kruga i 623,o drugog dana. Puškom su nastupili i mladi juniori Nemanja Đorđević sa 584,8 i Ognjen Bunčić sa 587,8 krugova.

Pištoljem je bio najuspešniji Marko Ninković koji je osvojio četvrto mesto u kategoriji juniora sa 562 kruga, a treće od juniora iz Srbije, dok je drugog dana sa rezultatom od 557 krugova bio slabiji u jakoj konkurenciji seniora, ali je bio četvrti po rezultatu seniora iz Srbije, a najbolji od juniora iz Srbije.

SD “Pančevo 1813“Privatna arhiva

Nastupili su i seniorka Teodora Kljajić sa 531 i 527 krugova, juniori Velimir Ninković sa rezultatima 540 i 530, Jovan Kondić sa 524 i Andrej Jeftenić sa 522 kruga.

Narednog vikenda će najbolji pančevački takmičari nastupiti na Božićnom turniru u Osjeku, a zatim i na trećem kolu Kupa SS Srbije u Beogradu.

(Pančevac)

PANČEVAČKI STRELAC OSVOJIO ZLATO U ZAGREBU: Aleksa Rakonjac iz ekipe SD „Pančevo 1813“ briljirao na 47. „Trofeju Mladosti“

NAŠI SUGRAĐANI ŠAMPIONI SRBIJE! Ekipa SD “Pančevo 1813“ osvojila prvo mesto na Prvenstvu Srbije za seniore

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.