PLANDIŠTE: Održan osmi po redu Novogodišnji bazar

15:58

21.12.2023

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

U Plandištu je 8. put po redu održana tradicionalna manifestacija Novogodišnji bazar u organizaciji mnogobrojnih udruženja sa teritorije ove opštine, a uz podršku lokalne samouprave. Bogat program, sjajne rukotvorine i razni domaći specijaliteti samo su delić onoga što su organizatori pripremili za posetioce ovog događaja.

Tradicionalna manifestacija Novogodišni bazar održana je 8. put po redu u Centru za kulturu u Plandištu uz prisustvo mnogobrojnih udruženja, aktiva i organizacija sa teritorije ove opštine. Bogat program, sjajne rukotvorine, ali  i slatke i slane đakonije samo su deo onoga što su organizatori pripremili za posetioce i učesnike ovog veselog događaja.

Predsednik opštine Plandište Jovan Repac kaže da je lokalna samouprava odlična podrška ovim udruženjima čiji su članovi većinom u trećem dobu, i ističe da kada se spoje mladost i iskustvo zajedničkim snagama napreduju i dolaze do sjajnih rešenja. Samo jedan od dokaza za uspešnu saradnju jeste i autobus koji je ova opština nabavila zahvaljujući IPA projektu u saradnji sa Republikom Rumunijom, a koji aktivna udruženja koriste za putovanja i aktivnosti van svojih mesta.

Opštinsko udruženje penzionera opštine Plandište broji oko 200 članova i pored svojih redovnih aktivnosti takođe se bave humanitarnim radom, organizuju jednodnevne izlete i pomažu svojim članovima da uz pomoć vaučera za odmor u Srbiji lakše stignu do boravka u Banjama na teritoriji naše zemlje. Božana Ćalić, predsednica ovog udruženja, kaže da vrlo rado učestvuju na manifestacijama ovog tipa i raduju se odlascima na ovakva druženja.

„Ovde danas svašta nešto možemo videti, ovo je sve domaća radinost, to su sve moje članice uradile, održavamo tradiciju praznika, ako je Božić u pitanju trudimo se da bude nešto što će se naći na trpezi“, rekla je Ćalić.

Organizatori  Novogodišnjeg bazara potrudili su se da događaj bude i humanitarnog karaktera. Organizacija iz Srbije za Srbe takođe je bila učesnik ove manifestacije i zajedničkim snagama pobrinuli su se da sakupe sredstva za decu sa Kosova i Metohije, izmame im osmeh i obraduju ih novogodišnjim paketićima.

(Pančevac/RTV Pančevo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.