Savetovalište na Tik Toku Doma zdravlja

Na pitanja odgovaraju lekari a neki sadržaji imaju i preko deset hiljada pregeda. Obrađuju se teme koje su aktuelne i interesantne za mlade prvenstveno onima od 12-18 godina ali nam statistika pokazuje da to prate i odrasli

08:47

09.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Pančevo

Savetovalište za mlade na tik-toku Doma zdravlja koje od nedavno  funkcioniše  i ima za cilj da mladima predstavi poučne sadržaje  i pruži odgovore na mnogobrojna pitanja , poakazao se  kao veoma dobar. Na pitanja odgovaraju lekari a neki sadržaji imaju i preko deset hiljada pregeda prenosi TV Pančevo.

Preko deset hiljada pregleda za pojedine sadržaje koji samo u jedan minut  koliko klip traje, mladima pruža  neohodne odovore na pitanja za koje nekada nemaju dovoljno hrabrosti da postave svojim roditeljma, psiholozima , vršnjacim,a sada mogu da saznaju odgovor zahvaljući Savetovalištu  za mlade na TIK-TOKU Doma zdravlja.

– Funkcioniše za sada vrlo dobro, mi na tik-toku imamo svoj sajt Savetovalište za mlade gde obrađujemo teme koje su aktuelne i interesantne za mlade prvenstveno onima od 12-18 godina ali nam statistika pokazuje da to prate i odrasli. Obrađujemo teme koje su možda škakljive ,ali i uobičajene, od intimnih odnosa, do pranja zuba. Za sada je odlično mi to vidimo po pregledima, kaže doktorka Helena Jović.

Najviše pitanja  mladi su imali za psihologa.

-U taj jedan minut mi treba da dopremo do njih da ukažemo na problem i nađemo rešenje.U poslednjim videima obrađivali smo psihološke teme i tu je odaziv bio veliki od depresije, anksioznosti vršnjačakog nasilja , a u ranijim videima smo govorili o štetnosti pušenja, pranja zuba, seksalnog odnosa  zaštite i ostalih tema, objašnjava dr Jović.

Pošto se pokazalo da su mladi zaintersovani za ovaj način dobijanja i usvajanja informacija koje su im važne u životu u Domu zdravlja će uskoro biti i sajt na kome će mladi moći potpuno anonimno da postavljau pitanja a lekari će odgovarati na pitanja.Biće dovoljno da na  GUGLU ukucate   Savetovalište za mlade  i taj link će vas odvesti na sajt i moćičete lekaru kojem želite da postavite pitanje i lekar će lično odgovoriti, a sve je anonimno.

(Pančevac/TV Pančevo)

Komentar

  1. Raša каже:

    Na Tiktoku pratim samo dr Ranilovića i dr Matića, njih dvojica su mi pregenijalni, posebno u lajvu.

    0
    0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.