MIKS PAROVI PUŠKOM U ĐERU Srebro za strelca Aleksu Rakonjca

Na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Đeru Aleksandra Havran i Aleksa Rakonjac ( SD Pančevo 1813) osvojili su srebro u takmičenju juniorskih miks parova puškom.

13:29

28.02.2024

Podeli vest:

Streljački savez Srbije

Mladi srpski strelci su nastavili niz odličja na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Đeru. U prvoj disciplini, Aleksandra Havran i Aleksa Rakonjac ( SD „Pančevo 1813“) su osvojili srebro u takmičenju juniorskih miks parova puškom.

Ovo je inače treća medalja na velikim takmičenjima u miks parovima za sadašnju generaciju srpskih juniora i juniorki. Na Evropskom prvenstvu u Hamaru naš juniorski miks puškom je bio treći, a 2023. na Svetskom prvenstvu u Kairu je stigao do srebra. Na oba takmičenja su tim činili Havranova i Marko Ivanović.

Aleksandra i Aleksa su u današnjim kvalifikacijama bili ubedljivo prvi sa odličnih 630,3 kruga.

U meču za zlato rival im je bila prva ekipa Nemačke. Srpski tim je odlično počeo, dobio prve dve serije i poveo sa 4:0. Međutim, Nemci su bili precizniji u naredna četiri hica i preokrenuli na 8:4. Srpski tim je morao da „juri“ rivala i u tome je u završnici uspeo, izjednačivši na 12:12. Ali, nemački par je u naredna dva hica bio za nijansu precizniji i trijumfom od 16:12 stigli do zlata.

Srebro u takmičenju miks timova puškom je druga medalja za našu zemlju u Đeru. Juče je ženska omladinska ekipa puškom postala prvak Evrope.

Vazdušna puška miks, juniorke i juniori, plasman: 1. Nemačka 1 (Nele Štark/Justus Ot), 2. Srbija 1 (Aleksandra Havran/Aleksa Rakonjac), 3. Nemačka 2 (Katrin Grabovski/Nils Palberg)

Meč za zlato: Nemačka 1 – Srbija 1 16:12. Meč za bronzu: Nemačka 2 – Poljska 1 17:7

Kvalifikacije: 1. Srbija 1 630,3… 11. Srbija 2 (Ljiljana Cvetković/Petar Erdei) 623,5…

Vazdušna puška, miks juniori i juniorke Kvalifikacije: 1. Srbija 1 630,3… 11. Srbija 2 (Ljiljana Cvetković/Petar Erdei) 623,5…

(Pančevac)

 

SPORTSKA SEĆANjA VESLAČ JOVAN MARILOVIĆ Trava je odnela medalju

MIKS PAROVI PUŠKOM U ĐERU Srebro za strelca Aleksu Rakonjca

BOGATA TRPEZA I NEIZOSTAVNA TOMBOLA Veselo na Spartak balu u Debeljači

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.