MLADENOVAC: Filip Vujinović bronzan na Prvenstvu Srbije u karateu

13:41

22.04.2024

Podeli vest:

Foto: KK "Mladost" Pančevo

Protekle subote, nakon kvalifikacija sa prvenstava regiona, najbolji mladi karatisti u državi sastali su se u Mladenovcu, na Prvenstvu Srbije u katama i borbama, pojedinačno i ekipno. Karate klub „Mladost“ iz Pančeva imao je 15 predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji i dve ekipe, i svi ostvarili su dobre rezultate.

Treće mesto u borbama za dečake rođene 2011. godine je osvojio Filip Vujinović, koji je napravio kontinuitet u osvajanju državnih medalja i otvorio sebi put za nastup na Balkanskom prvenstvu koje se održava u Turskoj.

Sedam takmičara i jedna ekipa su, posle više pobeda, a u nedostatku sportske sreće, u direktnim duelima za medalju, nažalost, ostali bez iste, tako da su peta mesta osvojili: Sava Marinković i Luka Crevar u katama, Nina Kostić, Jovana Panić, Gregor Vlajin, Miloš Čogurić, Lena Mihajlović i ekipa ženskih nada u borbama u sastavu: Nina Kostić, Danka Drljača, Teodora Panić i Dunja Marinković.

Takođe, dobar nastup na Državnom prvenstvu su imali i David Markov u katama, Strahinja Stekulac, Marijan Vuković, Nemanja Računica, ali su u veoma jakoj konkurenciji ipak ostali bez plasmana.

Treneri Miloš i Tihomir Makitan ističu da su zadovoljni borbenošću i kvalitetom svojih boraca, koji su dostojno prezentovali svoju veštinu.

(Pančevac)

USPEH „DINAMOVIH“ POWERLIFTERA: Pančevci u Somboru osvojili 5 zlatnih medalja

18 MEDALJA ZA PANČEVCE U VRŠCU Iz vikenda u vikend teakvondisti Koloseuma pune svoju riznicu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.