OGLASILO SE OJT U VRANJU Stigli rezultati obdukcije porodilje iz Preševa, uzrok smrti ruptura materice

08:54

25.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/Youtube

Rezultati obdukcije porodilje iz Preševa koja je umrla nakon porođaja pokazali su da je uzrok smrti ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem, saopštila je glavna tužiteljka Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

na je u saopštenju za javnost navela da će predmet proslediti na dalju nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju, s obzirom na to da se u konkretnom slučaju može raditi o nehatnom izvršenju krivičnog dela nesavesno pružanje lekarske pomoći, koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi, za koje je nadležno Osnovno javno tužilaštvo.

– Povodom smrti M. A. iz okoline Preševa, do koje je došlo prilikom porođaja dana 17. 4. 2024. godine u Zdravstvenom centru u Vranju, Policijska uprava u Vranju postupila je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju i preduzela sve potrebne radnje radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti vezanih za smrt. Dana 24. 4. 2024. godine, Višem javnom tužilaštvu u Vranju dostavljen je Izveštaj o svim preduzetim radnjama, kao i prethodni patoanatomski nalaz Zavoda za sudsku medicinu u Nišu u pogledu uzroka smrt pokojne M. A. rođene 1987. godine, koji je urađen po zahtevu Zdravstvenog centra u Vranju – navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su prikupili potrebna obaveštenja i od supruga preminule M. A., koji je zahtevao da nadležni državni organi utvrde uzrok smrti i pridružio se krivičnom gonjenju, ukoliko se utvrdi da je neko krivično odgovoran za smrt njegove supruge.

(Pančevac/Novosti)

VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeno 17 osoba, privedeni zbog falsifikovanja isprava i zloupotrebe položaja

JEZIVA NESREĆA Na Moravskom koridoru kombi potpuno smrskan na auto-putu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.