Na licu mesta: Stevanović na Misi i Bavaništanskom putu

Veliki projekat u budućnosti očekuje sve stanovnike naseljenih mesta grada Pančeva, koji u ovom momentu nemaju kanlizacionu mrežu. To je 8 mesta sa 30 hiljada stanovnika, koji nemaju mrežu fekalne kanalizacije.

08:42

29.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Pančevo

Zadovoljan sam što čujem da građani podržavaju ono što smo radili u prethodnom periodu na celoj teritoriji Grada Pančeva, kazao je gradonačelnik

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović razgovarao je u utorak sa stanovnicima koji žive u naselju „Mladost” i u jednom od proseka na Bavaništanskom putu. Želeo je da čuje šta im je potrebno kako bi im se poboljšali uslovi svakodnevnog života. Tom prilikom Stevanović je u naselju „Mladost” najavio početak izgradnje vodovodne mreže, dok je na Bavaništanskom putu istakao da upravo počinju radovi kako bi građani uskoro imali fekalnu kanalizaciju. Objasnio je:

– Naš osnovni zadatak je razgovor s našim sugrađanima, slušanje njihovih potreba i realizacija onoga što im je potrebno kako bismo poboljšali kvalitet života. U delu naselja „Mladost” vodovodna mreža ne postoji. Moram da istaknem da smo u prethodnom periodu uradili sve potrebne predradnje kako bismo došli do realizacije ove investicije. Sproveli smo postupak eksproprijacije, otkupili smo zemljište, uradili projekat, dobili građevinsku dozvolu i u narednim danima očekujemo početak radova na izgradnji vodovodne mreže.

Naravno, ovo je samo prva faza radova, nastavićemo ih dok ne uvedemo vodu u svaku kuću u naselju „Mladost”. Takođe, naši sugrađani od nas zahtevaju da i dalje ulažemo u infrastrukturu i zadovoljan sam što čujem da podržavaju ono što smo radili u prethodnom periodu na celoj teritoriji Grada Pančeva. Slušajući naše sugrađane, Pančevo sutra će biti mnogo kvalitetnije za život.

U razgovoru s meštanima jednog od proseka na Bavaništanskom putu, gradonačelnik Stevanović je najavio početak radova na izgradnji fekalne kanalizacije:

– Radovi počinju u sredu, 29. maja, i nadam se da će veoma brzo biti završeni. Slušamo naše sugrađane, kako bi Pančevo sutra bilo po meri svih naših sugrađana, svih nas. Želim da pomenem da su radovi u naselju „Karaula” i na Jabučkom putu pri kraju. Jabučki put je dobio sekundarnu mrežu fekalne kanalizacije, koja omogućava da se svi stanovnici ovog dela grada na nju priključe, a naselje „Karaula” je dobilo svoje vodove fekalne kanalizacije i uskoro će svi koji žive u tom delu moći da se povežu na tu mrežu.

Stevanović je podsetio i na to da je kapitalni projekat –  izgradnja kanalizacione mreže u osam naseljenih mesta i rešavanje problema oko 30.000 stanovnika koji nemaju tu mrežu – pred početkom. Dodao je:

– Na jednoj od prethodnih sednica Skupština grada Pančeva usvojili smo projekat javno-privatnog partnerstva za izgradnju kanalizacione mreže u našim naseljenim mestima i očekujem da ćemo vrlo brzo započeti radove i dobiti kompletnu mrežu. To je jedan od najkapitalnijih projekata koji će se realizovati u budućnosti na teritoriji Grada Pančeva. Radi se o 180 kilometara mreže fekalne kanalizacije i 80 kilometara potisnih vodova: kompletna fekalna kanalizacija grada Pančeva će biti povezana u jedan sistem.

Gradonačelnik je završio obraćanje građanima rečima da razgovori s njima imaju za cilj realizaciju projekata koji unapređuju kvalitet života u Pančevu sutra.

(Pančevac / S. T.)

Komentar

  1. Pančevac каже:

    Veliko naselje,puno problema a planski rađeno. Topčiderska ulica na Misi nema kišnu kanalizaciju niti će je dobiti. Ulicom saobraća linija br 4,deca je koriste na putu ka školi i svaka jača kiša pravi jezero od ulice i puni podrume kuća. Sve po planu osim uštede na kišnoj kanalizaciji.

    0
    0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.