NASTAVA POČINJE 2. SEPTEMBRA Ovo je školski kalendar za 2024./2025. godinu

12:21

28.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Pančevo

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Robert Otot doneo je pravilnike o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine, za školsku 2024/2025. godinu. 

Prvo polugodište za sve đake počinje u ponedeljak, drugog septembra 2024. godine, a završava se u ponedeljak, 23. decembra i ima 79 nastavnih dana. Drugo polugodište svima počinje 14. januara 2025. godine i završava se 30. maja 2025. godine – za učenike osmog razreda, dok će se za đake od prvog do sedmog razreda drugo polugodište završiti 13. juna.

Datumi završetka nastavne godine razlikuju se i kod srednjoškolaca, tako da učenici četvrtog razreda gimnazija završavaju 23. maja, učenici završnih godina stručnih srednjih škola 30. maja, a svi ostali srednjoškolci raspuštaju se 20. juna 2025. godine.

– Pri izradi školskih kalendara svake godine uvažavamo specifičnosti Autonomne pokrajine Vojvodine zbog brojnih nacionalnih manjina i verskih zajednica, koje žive na ovom području. Takođe, pokrajinski kalendari su usklađeni s republičkim u pogledu početka i kraja školske godine. Posebno mi je drago što smo uspeli da obezbedimo da deca ni u narednoj školskoj godini neće imati radne subote, rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar Robert Otot.

Pravilnici o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole sa sedištem na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine za školsku 2024/2025. godinu, kao i sami  kalendari mogu se preuzeti sa sledećih linkova: osnovna škola; srednja škola

(AP/Pančevac/Z.S.)

ZAŠTITNIK GRAĐANA STAO U ODBRANU PROSVETARA: Situacija u školama dovedena do apsurda!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.