MILANA TIRNANIĆ ŠAMPIONKA SRBIJE U SPRINTU

U finalnoj trci na 100m u Kraljevu, Milanin start je već u prvih nekoliko metara bio jako ubedljiv da bi u cilj ušla prvoplasirana i potvrdila status državne prvakinje na 100m

10:40

30.06.2024

Podeli vest:

Privatna arhiva

Prvi dan takmičenja najboljih srpskih atletičara na Prvenstvu Srbije za seniore u Kraljevu završen je u subotu, a nastupila je atletičarka Atletskog kluba „Panonija“ Milana Tirnanić još uvek važeća državna šampionka.

U kvalifikavionoj trci, Milana je sa lakoćom pobedila u drugoj grupi i sa najboljim rezultatom u kvalifikacijama od 11:61 osvojila direktan plasman u finale. Treba naglasiti da je važeći državni rekord od 11:34 još 1987. godine postavila Kornelija Šinković a da je Milana Tirnanić prošle godine išla samo stotinku sporije a ove godine u kvalifikacijama na Balkanijadi u Izmiru, Milana je trčala jako blizu ovog ostvarenja sa rezultatom 11:36.

U finalnoj trci na 100m u Kraljevu, Milanin start je već u prvih nekoliko metara bio jako ubedljiv da bi u cilj ušla prvoplasirana i rezultatom 11:39 tako potvrdila status državne prvakinje na 100m. Ovaj uspeh takođe Milani donosi i veliki broj bodova koji skuplja na rang listi kandidata za Olimpijske igre u avgustu ove godine u Parizu.

Već danas, Milana Tirnanić će nastupiti i u disciplini 200m, tako da se i u toj disciplini očekuje visok plasman, ističe glavni trener Atletskog kluba „Panonija“ Saša Stojilović.

Pored Milane danas će nastupiti i Goran Nikolić i Mirko Stanković u disciplini stiplčez na 3000m kao i višegodišnji prvak države u sportskom hodanju Vladimir Mirkov pa „Panonci sa punim pravom očekuju ba“rem još dve medalje na ovom veoma značajnom takmičenju.

(Pančevac)

MILANA TIRNANIĆ VICEŠAMPIONKA SRBIJE Ateletičarka Panonije zablistala nakon burnog početka godine

ATLETSKI KLUB PANONIJA DOBIO VELIKO POJAČANJE: Milana Tirnanić odlučila da nastupa za pančevački klub

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.