ATLETSKI KLUB PANONIJA DOBIO VELIKO POJAČANJE: Milana Tirnanić odlučila da nastupa za pančevački klub

15:59

04.01.2024

Podeli vest:

Pančevac

Pančevka Milana Tirnanić 8 godina nasupala je za Crvenu zvezdu i sad je odlučila da se vrati u svoj rodni grad i da se u AK „Panonija” priprema za sledeća velika takmičenja. Milana je trenutno naša najbrža sprinterka koja je 100 metara pretrčala za 11 sekundi 35 stotinki. Nedostaje joj još samo stotinka da obori nacionalni rekord Kornelije Šinković iz 1987. godine. Ona je do sad bila učesnica Svetskog prvenstva i šest puta je nastupala na Evropskom prvenstvu.

– Želja mi je da u dresu pančevačkog kluba ostvarim dobar rezultat, a ispred mene su brojna takmičenja. Već u prva tri meseca ove godine nastupaću na atletskim mitinzima u Danskoj, Poljskoj i Luksemburgu, a u martu me očekuje Svetsko prvenstvo u Glazgovu. Želim da svojim dobrim rezultatima podstaknem što više dece da počnu da treniraju atletiku i da ih na što bolji način motivišem da počnu da se bave sportom – rekla je Milana Tirnanić.

Pančevac

Aleksandar Dragojević, sportski direktor AK „Panonija” ističe da će učiniti sve kako bi stvorili vrhunske uslove za svoju šampionku.

-Naš cilj je da u saradnji sa Milanom promovišemo atletiku u našem gradu i da dođemo do osnovnih uslova. Za to imamo obećanja grada i nadamo se da ćemo dobiti bar stazu od 200 metara sa 4 staze, dakle mini atletski poligon, gde bismo mogli da uključimo decu iz sva tri atletska kluba, ali i iz drugih sportova – istakao je Aleksandar Dragojević, sportski direktor AK „Panonija”.

Atletski savez Srbije angažovao je holandskog selektora Lorana koji je trener i najboljoj atletičarki sveta u prošloj godini Femki Bol i on će biti i mentor našim trenerima, a zajedno sa Slobodanom Stojićem, Lavrentom Mavlejom pripremaće Milanu za predstojeća takmičenja.

Pančevac

-Najvažnije takmičenje ove godine mi je Evropsko prvenstvo u Parizu, a potom i učešće na Olimpisjkim igrama. Očekuje me skupljanje bodova na brojnim mitinzima u naredna tri meseca, sve je moguće i nadam se da ću uspeti da ispunim normu – kaže Milana Tirnanić.

Svi u klubu veruju da će Milana ove godine uspeti da obori državni rekord, da će biti brža za jednu stotinku na 100 metara i da će Pančevo na taj način prvi put dobiti najbržu atletičarku u Srbiji.

KSENIJA MRKELA NOVA REKORDERKA SRBIJE

(Pančevac/GJ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.