MIRKOV SENIORSKI ŠAMPION SRBIJE

U Pančevu se ne pamti kada su na jednom atletskom takmičenju osvojena dva seniorska zlata

11:09

01.07.2024

Podeli vest:

AK Panonija

Na Prvenstvu Srbije za seniore titulu najbrže Srpkinje potvrdila je Milana Tirnanić koja je rezultatom 11:39 došla do zlatne medalje. Drugog dana takmičenja Atletski klub „Panonija“ nastupio je sa 4 atletičara a osvojena je još jedna senirska zlatna medalja.

Milana Tirnanić je nastupila u disciplini 200m i rezultatom 23:99 popravila prošlogodišnji rezultat sa Prvenstva Srbje za seniore za 15 stotinki, ali je u finalu zauzela 5. mesto.

Mirko Stanković i Goran Nikolić su nastupili u disciplini stiplčez na 3000m.
Goran se po prvi put oprobao u ovoj disciplini a Mirko Stanković, koji je u kvalifikacijama za Kup Srbijekao, i u finalu bio bronzani, sada zbog lakše povrede na kraju ipak zauzeo 4. mesto.

Na kraju takmičenja nastupio je i višegodišnji prvak Srbije u tri starosne kategorije Vladimir Mirkov. Vladimir je samo ove godine osvojio zlatne medalje u 3 uzrasne kategorije, tako da je u zimskoj sezoni u dvorani postao šampion za mlađe juniore, starije juniore ali i na Prvenstvu Srbije za seniore.

I ovog puta po veoma toplom vremenu, sa preko 30 stepeni, nastupio je u konkurenciji sa nekoliko godina starijim takmičarima u svojoj disciplini sportskog hodanja na stazi dužine 5000 m. Od samog starta Vladimir je diktirao tempo trke sa vodeće pozicije, da bi trku završio kao seniorski prvek države rezultatom 28:36,93.

– U Pančevu se ne pamti kada su na jednom atletskom takmičenju osvojena dva seniorska zlata, ističe Saša Stojilović, glavi trener u ovom klubu.

Već ove godine Atletski klub „Panonija“ će dobiti nekoliko jakih takmičara u seniorskoj kategoriji ali o tome će više inforamcija biti nakon završetka letnje sezone.

(Pančevac/AK Panonija)

MILANA TIRNANIĆ ŠAMPIONKA SRBIJE U SPRINTU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.