BEOGRAD Kola su vam oštećena tokom oluje, a nemate kasko osiguranje – kome da se obratite?

17:00

05.07.2024

Podeli vest:

RINA
RINA.rs

Strašne oluje koje su zahvatile Beograd prethodnih dana mnogima su napravile ogromnu štetu – stabla širom grada su usled udara gromova, ali i olujnih vetrova, padala po parkiranim automobilima.

One koji imaju kasko osiguranje šteta verovatno nije mnogo zabrinula. Međutim, vozači koji nemaju tu vrstu polise nadoknadu štete mogu da traže od Javno-komunalnog preduzeća “Zelenilo Beograd”.

“Ukoliko dođe do pada stabla ili grana sa javne zelene površine, usled jakih udara vetra, snegoloma i sličnih vremenskih nepogoda, i tom prilikom dođe do materijalne štete ili telesnih povreda, neophodno je da građani pozovu JKP Zelenilo-Beograd”, navodi se na sajtu ovog preduzeća.

Zapisnik o šteti donosi lično oštećeni, predaje ga Komisiji za procenu štete, čije je sedište u Rajkovoj ulici broj 15 na Novom Beogradu, gde oštećeni podnosi i Zahtev za nadoknadu štete u pisanoj formi.

“Komisija za procenu štete popunjava obrazac Prijava štete iz osnova osiguranja od odgovornosti i oštećeni se sa kompletnom dokumentacijom upućuje u Akcionarsko društvo za osiguranje koje u najkraćem roku, nadoknađuje štetu”, objašnjavaju iz ovog preduzeća.

Važno je napomenuti da se nadoknada štete vrši samo u slučajevima u kojima je uzrok štete stablo za koje je na osnovu redovnog Programa održavanja nadležno JKP „Zelenilo Beograd“.

(Biznis)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.