PLJUSKOVI I GRMLJAVINA

U većim urbanim sredinama očekuju se tropske noći.

18:50

18.07.2024

Podeli vest:

Milan Šupica

BEOGRAD-  Republički hidrometeorološki zavod najavio je da će večeras na jugozapadu, jugu i istoku Srbije biti nestabilno vreme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Kao i nedavno, prvi na udaru je Zlatiborski okrug.

– Jako grmlјavinsko nevreme na području Zlatiborskog okruga (okolina Priboja i Nove varoši) u narednih sat vremena uslovljavaće intenzivne plјuskove sa grmlјavinom, gradom i kratkotrajno olujnim vetrom.

Pljuskovi i grmljavine koji se na području Srbije očekuju u narednom periodu lokalno će biti intenzivniji i praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom.

Maksimalna temperatura u petak biće od 33 do 37 stepeni, a zatim od subote sledi manje zahlađenje, pa se najviše dnevna temperatura očekuje u intervalu od 30 do 34 stepena.

U većim urbanim sredinama očekuju se tropske noći.

Inače, u celoj Srbiji danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog grmljavine, u nekim delovima i zbog visoke temperature, a upaljeno je i žuto upozorenje zbog kiše, navodi se na RHMZ.

Narandžasti meteo alarm znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe..

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.