VRŠAČKI BREG Trijumfi Nevene Jovanović i Huseina Kana

12:46

21.07.2024

Podeli vest:

,

Drugo CISM Balkansko prvenstvo u planinskom trčanju, održano je na planinskoj kružnoj stazi Vršačkog brega. U takmičarskom delu prvenstva nastupili su takmičari iz oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Turske i Srbije. Žene su se nadmetale na stazi dugoj 6 km, dok su muški takmičari trčali stazu dugu 8 km.

Navedeni sportski događaj predstavlja rezultat decenijske uspešne uzajamne saradnje između oružanih snaga Balkanskog poluostrva, koji je kulminirao uspostavljanjem CISM projekta Balkanskih vojnih igara, a realizuje se kroz organizaciju regionalnih balkanskih vojnih prvenstava u različitim sportskim disciplinama.

U individualnoj konkurenciji u kategoriji žena, slavila je domaća takmičarka Nevena Jovanović sa rezultatom 29 minuta i 01 sekunda, ispred dve predstavnice Oružanih snaga Bugarske drugoplasirane Marinele Cekove (29:47) i trećeplasirane Antonije Grigorove (31:34). U ekipnom plasmanu slavila je ekipa OS Bugarske (Marinela Cekova, Antonija Grigorova), ispred drugoplasirane ekipe Srbije (Nevena Joavnović, Nataša Popović) i trećeplasirane Crne Gore (Andrea Saitaj, Jelena Ivković).

U izuzetno kvalitetnoj individualnoj konkurenciji kod muškaraca na 8 kilometara dvostruka pobeda članova ekipe OS Turske, prvo mesto osvojio je Husein Kan (30:54), vicešampion je Murat Emektar (31:42), dok je prošlogodišnji pobednik predstavnik Srbije Đuro Borbelj pripadnik Sportske jedinice Vojne akadmeije, posle sjajne trke i bespoštedne borbe sa predstavnicima Turske osvojio treće mesto sa rezultatom (31:50).

U timskom plasmanu kod muškaraca slavil je ekipa Turske (Husein Kan, Emektar Murat, Deger Mahsum) ispred ekipe Srbije (Đuro Borbelj, Miodrag Vukić.,Urošević Janko), dok je treće mesto zauzela ekipa Bosne i Hercegovine (Neven Cicović, Dejan Žerajić, Matija Ivaković).

Pehare i medalje pobednicima uručio je šef Delegacije Srbije pri CISM, pukovnik vanr. prof. dr Negovan Ivanković, u pratnji šefova delegacija i predstavnika Grada Vršca i Vršakog atletskog kluba VAK 1926.

Po završetku ceremonije nagrađivanja, u svom obraćanju prilikom svečanog zatvaranja prvenstva, pukovnik Ivanković se zahvalio svim učesnicima na prikazanom izuzetnom zalaganju za postizanje vrhunskih rezultata i pored veoma teških vremenskih uslova.

Istakao je sport kao izuzetno važnu oblast u izgradnji zdravog i pobedničkog načina života pripadnika oružanih snaga, veoma značajnog za izgradnju vrlina i kolektivnog identiteta vojnog poziva i da na takav način, svi prisutni takmičari svojim učešćem predstavljaju svoju državu i vojsku na najbolji mogući način.

U organizaciji i sprovođenju takmičenja pomoć i podršku Delegaciji Republike Srbije pri CISM koja je još jednom potvrdila da je vodeća u regionu što se tiče organizacije i realizacije međunarodnih vojnih sportskih manifestacija.

(Minstarstvo odbrane )

PAKLENI AVGUST! Stiže 25 dana TROPSKOG TALASA, ovo je detaljna prognoza

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.