ZZJZS: Konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova 2024

13:49

01.08.2024

Podeli vest:

Freepik

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” i mreža instituta/zavoda za javno zdravlje u republici Srbiji raspisuju konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova na sledeće teme:

1. „MAJČINO MLEKO – NAJBOLjA HRANA OD PRVOG DANA”
2. „PRAVO NA HRANU DA IMA SVAKO – POKAŽI KAKO”

Konkurs je namenjen deci iz predškolskih ustanova i učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji. Cilј konkursa je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu pravilne ishrane i podrške dojenju kao najoptimalnijem načinu ishrane novorođenčadi i odojčadi.

Za svaku od tema, po tri najbolјa likovna rada u kategoriji predškolski uzrast i po tri najbolјa literarna i likovna rada u kategoriji učenika uzrasta I– IV razreda osnovne škole i V–VIII razreda osnovne škole, predškolske ustanove i škole iz Južnobanatskog okruga mogu da dostave Zavodu za javno zdravlјe Pančevo (Odsek za promociju zdravlјa) na adresu: Pasterova 2, Pančevo, sa naznakom „Za konkurs –Svetska nedelјa dojenja” i „Za konkurs – Oktobar mesec pravilne ishrane” najkasnije do 18. oktobra 2024. godine.

Likovni radovi treba da budu urađeni likovnom tehnikom po izboru, na papiru formata bloka broj 5. Drugi formati i tehnike (na primer makete i slično) neće biti razmatrani. Radovi se ne vraćaju. Najbolјi likovni i literarni radovi biće izabrani na nivou okruga, a zatim ih okružni zavodi/instituti za javno zdravlјe dostavlјaju Institutu za javno zdravlјe Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”.

Konkurs nije nagradnog karaktera, već se kroz izbor i promociju najbolјih dečijih radova podstiče zdravstveno vaspitni rad koji prati izradu radova. Najbolјi radovi na nacionalnom nivou biće postavlјeni na sajt Instituta za javno zdravlјe Srbije i korišćeni za izradu zdravstvenovaspitnih materijala.

(Pančevac/ZZJZS)

Deliblatska peščara ukrašena slikama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.