POSLE LOKALNIH IZBORA U PANČEVU: Neznatne personalne promene

Novi zamenik gradonačelnika, tri promenjena člana Gradskog veća i novo ime na obnovljenom resoru u Gradskom veću –raport je kada su u pitanju promene u izvršnoj vlasti u Pančevu.

08:59

04.08.2024

Podeli vest:

Foto: Pančevac / M. Šupica
Uglavnom isti stanovnici u zgradi Gradske uprave

Srpska napredna stranka, koja je zajedno sa svojim partnerima pobedila na poslednjim lokalnim izborima, odlučila je da grad i ubuduće na mestu gradonačelnika vodi Aleksandar Stevanović, diplomirani inženjer građevinarstva.

Novo je to da će na mestu njegovog zamenika biti Predrag Stojadinov, profesor fizičke kulture, koga sigurno poznajemo po tome što je Pančevu doneo titulu svetskog prvaka u karateu. To je bio i razlog promene direktora Sportskog centra „Mladost”, jer je Stojadinova na tom mestu zamenio diplomirani ekonomista Milan Stanišić.

Kada je reč o Gradskom veću, imamo tri nova člana. Resor rada, zapošljavanja i socijalne politike, umesto Milenka Čučkovića, vodiće Sanja Patalov Stojadinović, dosadašnja direktorka Centra za socijalni rad. Za kulturu i mlade, umesto Marije Jević, biće zadužen Darko Ješić, koji je do sada bio direktor Doma kulture u Starčevu, dok je član Gradskog veća za lokalnu samoupravu i informacione tehnologije, od sednice Skupštine održane 8. jula, Nestor Josivljević umesto Žarka Dakića. Već duže vreme upražnjeno mesto člana za komunalnu delatnost popunio je Branislav Raketić, a svoje resore su zadržale Tatjana Božić, Katarina Banjai i Vladislava Maksimović. Novi-stari predsednik Skupštine grada je Tigran Kiš, ali će njegov zamenik biti Goran Milošević, umesto Branke Petrović.

Što se tiče direktora, osim već pomenute promene u Sportskom centru „Mladost”, takođe zbog odlaska na novu funkciju imamo i novog v. d. direktora Centra za socijalni rad – Nemanju Bojića, dok je za v. d. direktora Doma kulture u Starčevu izabran Marko Ivošević. A iako je bilo nezvaničnih najava da će ipak biti i drugih promena na pojedinim mestima direktora javnih ili javnih komunalnih preduzeća, do letnje pauze to nije učinjeno. Jedino su mandati, zbog isteka, takođe u svojstvu vršioca dužnosti, zasad potvrđeni Danilu Bjelici (JKP „Zelenilo”) i Marijani Gligorić Ilić (JKP „Omoljica”).

I dok u izvršnoj vlasti nema mnogo promena, ipak sastav Skupštine grada neće biti nalik onom prethodnom. Već smo objavili spisak odbornika, ali promena ima pre svega zbog odlaska na funkcije. Novi odbornici Srpske napredne stranke i njihovih partnera su zato Zoran Stanić (1978, dipl. ekonomista), Dejan Simeunović (1976, dipl. ekonomista), Nikola Đukanović (1980, dipl. menadžer), Branko Bokun (1959, penzioner) i Tina Granić (1987, dipl. ekonomista). Ispred Saveza vojvođanskih Mađara najpre je Karolja Ranca zamenio Ivan Andrejević, koji je i sam potom dao ostavku. Inače, Andrejević je u prethodnom mandatu bio pomoćnik gradonačelnika za selo i ruralni razvoj, a ovo mesto je zasad upražnjeno.

Novi s liste „Pančevo protiv nasilja” od jedanaest odbornika, umesto Milice Tomić, biće Milan Rajin (1981, master ekonomije). A ovom prilikom se izvinjavamo Ružici Beč, koju zbog tehničke greške nismo naveli na spisku odbornika posle izbora. Ona je izabrana kao deveti član ekipe odbornika s liste „Vaše komšije”.

(Pančevac)

Skupština Grada: Izabrani gradonačelnik i članovi Gradskog veća

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.