Sezona kupanja u toku: Najbezbedniji pančevački i vršački bazen

Poslednje analize vode Zavoda za javno zdravlje pokazuju da je voda za kupanje ispravna na Tamišu u Jabuci i na jezeru u Kačarevu

08:33

23.08.2024

Podeli vest:

Foto: Siniša Trajković

Na osnovu poslednjih rezultata ispitivanja vode za kupanje i rekreaciju koje kontroliše Zavod za javno zdravlje Pančevo , voda je na Tamišu u Jabuci i pančevačkom i vršačkom bazenu ispravna za kupanje, dok je na ostalim kupalištima četvrte kategorije.

Zavod za javno zdravlja Pančevo tokom čitave sezone ispituje kvalitet i ispravnost vode zakupanje i rekreaciju. Doktorka Dubravka Nikolovski saopštila je poslednje rezultate.

-Poslednje analize vode Zavoda za javno zdravlje pokazuju da je voda za kupanje ispravna po poslednjim analizama na Tamišu u Jabuci i na jezeru u Kačarevu, na ostalim mestima je četvrte i pete kategorije ali su to i dalje pokazitelji kiseoničkog režima, osim kupališta u Ivanovu i Ponjavici. Tako je bilo i ranije i nema nekog pogoršanja , što se tiče bezbednosti kupališta možemo preporučiti pančevački i vršački bazen, to su mesta gde građani mogu bezbedno da se kupaju, rekla je dr Dubravka Nikolovski.

Nakon kupanja neophodno je istuširati se higijenski ispravnom vodom, a tokom izlaganja suncu koristiti adekvatnu zaštitu. Na devet lokacija meri se kvalitet površinskih voda. Jedna je na Gradskoj plaži na reci Tamiš. Druge dve su na Dunavu. Kupalište Bela stena sa leve i desne strane od špica, kupalište na Tamišu u Jabuci i Glogonju, jezero u Kačarevu i kupališta na Ponjavici: Omoljica, Banatski Brestovac i kupalište u Ivanovu.

(Pančevac/RTV Pančevo)

Kupanje u bazenu blagotvorno za obolele od psorijaze

KOJE KLICE VAS VREBAJU u bazenima i jezerima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.