NOVA KOPLJA ZA AK TAMIŠ Radovanović: Mnogo mi znači jer ću moći da postanem prvakinja i u bacanju koplja

10:02

30.08.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Zahvaljujući sredstvima koja su dobijena od pokrajnskog Sekretarijata za sport u Atletski klub “Tamiš” stigla su nova koplja iz prestižne firme u Norveškoj. Zahvaljući ovim kopljima atletičarka Tamiša Nikolina Radovanović moći će da počne da trenira već sa ovih rekvizitima što joj omogućava i postizanje odličnih rezultata u budućnosti.

Atletski klub “Tamiš” konkurisao je kod pokrajinskog Sekretarijata za sport za projekat namenjen razvoju mlađih kategorija i odobrena su im sredstva. Zahvaljujući tom novcu kupljeni su originalni atletski rekviziti za bacačke discipline, kaže Zoran Kocić trener u Ateletskom klubu “Tamiš”.

– U ovom slučaju su to koplja vodeće svetske kompanije Nordik iz Norveške. Nabavili smo tri koplja, poslednje generacije, nose oznaku Super Elita Viking. Dobro je za našu Nikolinu Radovanović državnu šampionku u bacačkim disciplinama da sada ima idealne uslove što se tiče rekvizita. Zas igurno je obezbeđen napredak uz tehniku i ovakvo koplje za našu Nikolinu Radovanović, rekao je Kocić.

Nikolina Radovanović je već državna prvakinja u bacanju kugle i vorteksa. Ona ima tek 12 godina i ne može još da se takmiči u bacanju koplja, ali će ova koja su stigla u Pančevo joj omogućiti da počne da trenira i spremno dočeka dan kada će moći i da baca koplje na takmičenjima.

– Mnogo mi znači jer ću moći da postanem prvakinja i u bacanju koplja. Ja ću već početi da treniram sa ovim kopljima. Želja mi je da budem državna prvakinju i u vorteksu i u kugli i u koplju , rekla je Nikolina Radovanović.

Prema rečima Zorana Kocića, nikada nije izostala ni pomoć grada Pančeva. Prema njegovim rečima lokalna samouprava uvek je imala razumevanje za mlade pančevačke sportiste.

– Svedoci smo da u gradu Pančevu ima mnogo mladih talentovanih sportista u svim sportovima a to je plus na našu gradsku vlast. Na čelu tog tima je gradonačelnik Aleksandar Stevanović, sada se pridružio i vrhunski sportista Predrag Stojadinov ,ali bih ja tu napomenuio i Ivana Tešića pokrajnskog poslanika koji je veliki ljubitelj sporta i ta njihova podrška puno znači svim sportistima.

Nikolinu Radovanović u narednom periodu očukuju velika i značajna takmičenja u bacanju kugle i vorteksa sa kojih veruje da će se vratiti sa medaljama.

(Pančevac/RTV Pančevo)

AK TAMIŠ Pančevac Ignjat Papić treći na prvenstvu Vojvodine u atletici

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.