Uređene još dve ulice na Strelištu

U Ulici Dušana Petrovića Šaneta na Strelištu danas, 30. avgusta, gradska menadžerka Maja Vitman imala je konferenciju za novinare; povod: privođenje kraju radova u toj ulici, kao i u Prešernovoj

16:12

30.08.2024

Podeli vest:

Foto: Milan Šupica

Gradska menadžerka Maja Vitman je najpre rekla da grad pred početak nove školske godine u naselju Strelište uspešno okončava velike infrastrukturne, kapitalne investicije koje su predviđene Planom razvoja grada Pančeva za ovaj period, te da je posebno važna bila Ulica Dušana Petrovića Šaneta jer se u njoj nalazi ulaz u OŠ „Miroslav Mika Antić”.

Dodala je:

– Zahvalni smo građanima i Mesnoj zajednici Strelište na ukazanom poverenju, saradnji i sugestijama u vezi s prioritetima. Nakon izgradnje kišne kanalizacije, odnosno rešavanja višedecenijskih problema s odvođenjem voda u delu ulica Stevana Sremca i Ive Andrića, ove ulice smo putem rehabilitacije asfaltirali i uredili smo parking mesta. Sada smo zadovoljni što radove privodimo kraju u ulicama Dušana Petrovića Šaneta i Prešernovoj. Naselje Strelište je jednako važno kao i drugi delovi grada, a novi izgled saobraćajnica sigurno utiče na kvalitet života naših sugrađana.

Posle izvedenih radova na rekonstrukciji i izgradnji podzemnih instalacija obeležava se horizontalna signalizacija u tim ulicama.

– Građani se sećaju u koliko lošem stanju su bile te ulice; asfalt je bio kompletno devastiran, atmosferske kanalizacije nije bilo, a bezbroj havarija na vodovodnoj mreži zahtevao je stalne intervencije JKP-a „Vodovod i kanalizacija”. To je sada iza nas. I svakako ovde nećemo stati. Od JKP-a „Zelenilo” očekujemo da uredi zelene površine i posadi sadnice na predviđenim mestima za to čim se steknu vremenski uslovi.

Nova saobraćajnica u Ulici Dušana Petrovića Šaneta u dužini od 510 metara sa širinom od šest metara, namenjena je za dvosmerni saobraćaj, a sada je dobila i nove trotoare, kao i novih 108 parking mesta. Zbog neposredne blizine OŠ „Miroslav Mika Antić”, kao i vrtića „Veverica”, te imajući u vidu da tuda prolazi i gradski autobuski prevoz, ova ulica je za građane Strelišta od kapitalnog značaja. Što se tiče Prešernove ulice, radovi na asfaltiranju su izvedeni u dužini od oko 320 metara, a širina kolovoza je 5,5 metara. Urađena je nova pešačka staza sa jedne strane s behaton pločama u dužini od 300 metara i širine od oko 1,6 metara, a napravljena su i 32 nova parking mesta.

– Svakako, ove visoko prometne saobraćajnice su dobile i nove ivičnjake. Kada smo govorili o političkoj poruci „Aleksandar Vučić – Pančevo sutra”, znali smo tačno koju poruku smo želeli da pošaljemo, jer se samo ostvareni rezultati broje. Naravno, da nije bilo višegodišnje podrške građana, ne bi bilo svih ovih fantastičnih ulaganja sagledanih kroz viziju i strateško planiranje – rekla je Maja Vitman.

Ona je kazala da je ovom investicijom rešen dugogodišnji problem odvođenja voda sa saobraćajnica u periodima intenzivnih padavina, posebno na uglu ulica Dušana Petrovića Šaneta i Prešernove. Ova investicija omogućava da se u narednim fazama reši i odvođenje atmosferskih voda iz svih bočnih ulica koje se seku sa predmetnim ulicama. Tehničko rešenje je uslovilo i neophodnost izgradnje jedne od najvećih crpnih stanica u gradu.

Gradska menadžerka je objasnila:

– Posebno smo ponosni na izgradnju nove crpne stanice, što je u završnoj fazi: u toku je montiranje pumpi i hidromašinske opreme. Predviđeno je da se crpna stanica pusti u funkciju krajem septembra. Takođe, urađena je i rekonstrukcija stare i dotrajale betonske kanalizacione mreže i stare vodovodne mreže u ulicama Dušana Petrovića Šaneta i Prešernovoj. Pomenute investicije omogućavaju da se u narednim fazama rekonstruišu fekalna kanalizacija i vodovod u svim bočnim ulicama. Ujedno, rekonstruisali smo sve kućne priključke fekalne kanalizacije, na kojima je u proteklom periodu vrlo često bilo havarija koje su izazivale velike probleme građanima. Rekonstruisani su i svi priključci vodovoda na kojima su bile česte havarije usled dotrajalosti mreže, a istovremeno su pravile i velike gubitke u sistemu gradskog vodovoda. Da su ovi radovi od kapitalnog značaja pokazaće se veoma brzo – saradnja s javno-komunalnim sektorom i umreženost je od velikog javnog interesa i višestrukog značaja.

Direktnim ulaganjima iz budžeta Grada, za pomenute infrastrukturne radove obezbeđeno je 200.690.000 dinara, sa PDV-om, od čega samo izgradnja nove crpne stanice koja će omogućiti dalje radove za potrebe rešavanja odvođenja atmosferskih voda na Strelištu košta 53.000.000 dinara, sa PDV-om. U planu je nastavak ulaganja u putnu infrastrukturu, što je definisano budžetom, kao i izgradnja vrtića za šta se radi tehnička dokumentacija. Radovi kreću uskoro.

(Pančevac / Siniša Trajković)

RADOVI NA STRELIŠTU: Gradi se nova crpna stanica

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.