Dani Vajferta: Promene na autobuskim linijama i zatvorene ulice

Saznajte detaljno sve o promenama na svim autobuskim linijama, kao i koje će ulice biti zatvorene dok traju „Dani Vajferta“

12:42

04.09.2024

Podeli vest:

Pančevac / M. Šupica
Za saobraćaj zatvoren ceo „donji deo centra“ – delovi ulica vojvode Petra Bojovića, generala Aračića, Radomira Putnika i Kej Radoja Dakića

Tokom trajanja manifestacije „Dani Vajfertaˮ, od petka, 6. septembra, do nedelje, 8. septembra, od 14 časova do kraja dana, biće izmenjene trase kretanja na većem broju autobuskih linija i u gradsko-prigradskom i u međumesnom prevozu putnika, saopštio je „Pantransportˮ.

Zatvorene ulice

Osim promena u autobuskom prevozu, za saobraćaj će od četvrtka, 5. septembra u 6 sati ujutru, pa sve do ponedeljka, u 15 časova, zbog nameštanja bine, ozvučenja i rasvete, biti zatvoreni Kej Radoja Dakića, od Kasapinovićeve ulice do ulice Đure Jakšića.

A od petka, 6. septembra, do nedelje, 8. septembra, od 14:00 časova do 3:00 časa sledećeg dana, zbog okupljanja ljudi i koncerata, pored već postojećih pešačkih zona u ulicama Nikole Tesle, Nikole Đurkovića, u Ulici vojvode Živojina Mišića (Korzo) i u Parku prijateljstva kod Tamiša, neće moći da se saobraća ni u sledećim ulicama:

– Mučeničkoj – od dr Svetislava Kasapinovića do Đure Jakšića,

– kroz Ulicu Vojvode Petra Bojovića – od Trga Slobode do Ulice dr Svetislava Kasapinovića,

– kroz Ulicu Radomira Putnika – od Žarka Zrenjanina do Nikole Tesle,

– kroz Ulicu generala Aračića – od Nikole Tesle do Ulice vojvode Radomira Putnika.

Razlog je što će zbog koncerata koji će se održavati na Keju Radoja Dakića, pošto se očekuje priliv većeg broja ljudi, biti zatvoreni i Trg Slobode i okolne ulice. Ako one budu zatvorene kasnije, posle 14 časova, postoji mogućnost da se redovan saobraćaj produži. Ipak, treba računati sa tim da će od tog perioda biti uvedene sledeće izmene:

– Autobusi na linijama 2, 3 i 7 – koji dolaze iz pravca od Dolova, Starog Tamiša, to jest Rafinerije – nakon stajanja kod „Popaja“, umesto da se „spuštaju“ do ulice Dimitrija Tucovića, skretaće nadesno u Karađorđevu, zatim nadesno u Ulicu Moše Pijade, pa nalevo u Ulicu Svetog Save, a zatim uobičajnim trasama, koje su uvedene pre nekoliko meseci zbog radova u Ulici Dimitrija Tucovića. Ista trasa predviđena je i za suprotan smer Ova promena znači da će u navedenom periodu van upotrebe biti i privremena stajališta u Ulici Moše Pijade (blizu raskrsnice sa Ulicom Dimitrija Tucovića), kod Gradske uprave, „Stare pošteˮ i kod „Robne kućeˮ.

– Ista trasa u smeru ka Opovu ili Kačarevu važi i za autobuse na međumesnoj liniji Pančevo (Autobuska stanica) – Opovo i na gradskoj liniji 24. I za njih će van upotrebe biti stajališta kod Gradske uprave i privremeno stajalište u Ulici Moše Pijade u smeru ka Kačarevu i Opovu, ali će moći da koriste stanicu kod „Popaja“. Ali u povratku iz Opova i Kačareva vozila će se kretati ulicom Svetog Save direktno do Autobuske stanica a putnici će izlaziti na samoj Autobuskoj stanici, te ne mogu da računaju na stanice ni u Ulici Moše Pijade u smeru iz Kačareva i Opova, ni kod „Stare pošteˮ, ni kod „Robne kućeˮ.

„Van funkcijeˮ stanice kod „Stare pošteˮ, Gradske uprave, „Snežaneˮ, „Robne kućeˮ (osim za linije 4 i 6) i privremeno stajalište u Ulici Moše PijadePančevac / M. Šupica

– Takođe, autobusi na linijama 4 i 6 neće moći da koriste poslednje stajalište kod „Snežaneˮ, već će početno i završno stajalište biti kod „Robne kuće“.

– Promena će biti i na linijama 8, 14, 25 i 27, koji takođe neće moći da idu pored „Snežane“, pa samim tim ni da staju na toj stanici, nego će skretati u Ulicu Žarka Zrenjanina.

(Pančevac)

DANI VAJFERTA: Besplatne vožnje katamaranom za vreme manifestacije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.