BRAVO, NIKOLINA! Atletičarka Tamiša šampionka Srbije za 2024. godinu

Pančevka kao najmlađa atletičarka u svojoj kategoriji osvojila je zlatnu medalju na prvenstvu Srbije u višeboju

09:05

01.10.2024

Podeli vest:

Foto: AK Tamiš

U Kraljevu je, za vikend, održano pojedinačno prvenstvo Srbije u višeboju čime je i završena sezona na otvorenim atletskim stadionima.

Atletski klub“ Tamiš“ iz Pančeva predstavljala je Nikolina Radovanović, višestruka državna šampionka u bacačkim disciplinama koja se takmičila u kategoriji pionira (U14) u disciplini-Troboj (60m,bacanje kugle,skok udalj).

Nikolina, iako najmlađa atletičarka u svojoj kategoriji, osvojila je zlatnu medalju i titulu šampionke Srbije za 2024.godinu.

U trci na 60 metara Nikolina je osvojila 746 bodova, u svojoj primarnoj disciplini- bacanje kugle rekordnih 860 bodova i u skoku u dalj odličnih 351 bod., ukupno 1957 bodova, štojoj je obezbedilo ubedljivo prvo mesto na prvenstvu Srbije.

Nikolina je u većem delu takmičenja u Višeboju bila na vodećoj poziciji a osvajanjem zlatne medalje, na sjajan način je završila svoju izuzetno uspešnu sezonu.

Nikolina je u ovoj sezoni na pojedinačnim prvenstvima Srbije u disciplini bacanje kugle osvojila zlatnu medalju u dvorani i srebrnu na otvorenom, zlatnu medalju u bacanju vorteksa i zlatnu medalju u višeboju.

Sa tri titule državne šampionke i osvojene četiri medalje na pojedinačnim prvenstvima Srbije Nikolina Radovanović je jedna od najuspešnijih mladih atletičarki u Srbiji.

(Pančevac/K-013)

Pančevka Nikolina Radovanović šampionka Srbije u bacanju vorteksa

BONUS VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.