EKSPLOZIJA U ČAČANSKOJ „SLOBODI“: Povređena dva radnika, jedan teže

11:53

18.10.2024

Podeli vest:

Foto: RINA
Foto: RINA

U eksploziji u fabrici namenske industrije „Sloboda“ u Čačku jutros su povređene četiri osobe, od kojih tri lakše, a jedna je zadobila teže povrede, javio je reporter Tanjuga.

Prema informacijama sa terena, do eksplozije je došlo na odeljenju artiljerije, gde je na proizvodnoj traci eksplodirao jedan projektil.

Iz čačanske bolnice je saopšteno da je na urgentno prijemno odeljenje primljen muškarac star 36 godina sa opekotinama lica, vrata i povredom ruke, koji je nakon opservacije smešten na intenzivnu negu.

Poslednja eksplozija u „Slobodi“ dogodila se pre tri godine u junu, i tada nije bilo povređenih radnika.

Vučević: Najvažnije da se povređeni oporave

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je da je najvažnije da se povređeni u jutrošnjoj eksploziji u fabrici „Sloboda Čačak“ oporave i da se što pre vrate porodicama i poslu.

Vučević je za TV Pink rekao da se u toj fabrici rukuje zapaljivim materijalima.

„To je proizvodnja koja koristi supstance koje su opasne i zahtevaju posebnu pažnju“, ukazao je Vučević i dodao da ne treba prejudicirati šta je uzrok eksplozije i da treba sačekati šta kažu policija, vojna policija i forenzika.

„Najvažnije je da nam ljudi budu dobro. To je visokorizičan posao. Inače, ‘Sloboda Čačak’ je jako dobro organizovana,  jedna od najboljih fabrika. Ovo se desi i najsikusnijim radnicima, nažalost“, naveo je premijer.

(Tanjug)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.