OPOVO: U Dom zdravlja stigao novi ultrazvučni aparat vrednosti oko 4 miliona dinara

16:20

23.10.2024

Podeli vest:

Foto: Printscreen/RTV Pančevo

Zahvaljujući sredstvima pokrajnskog Sekretrijata za zdravsto, u Dom zdravlja Opovo stigao je novi ultrazvučni aparat, čija je vrednost oko 4 miliona dinara. Zahvaljujući ovome, jedan ultrzvučni aparat iz Doma zdrvlja biće premešten za preglede meštana iz Barande i Sakula, kaže dr Sofija Popović direktorka Doma zdravlja Opovo.

U Domu zdravlja Opovo nastavljaju sa opremanjem i nabavljanjem novih aparata za bolju dijagnostiku. Prema rečima dr Sofije Popović, direktorke Doma zdravlja Opovo, važno je da jedna zdravstvena ustanova bude dobro opremljena najsavremenijim aparatima. Pokrajnski Sekretarijat za zdravsto obezbedio je oko 4 miliona dinara za nov ultrazvučni aparat za Dom zdravlja Opovo, rekla je dr Sofija Popović – direktoraka Doma zdravlja Opovo.

– Da biste radili dobro dijagnostiku, bitno je imati dobro uređene domove po pitanju opremanja. To znači pratiti nova dešavanja i opremiti shodno tome da ta dijagnostika bude relevantna. Bez dobrih aparata nema ni dobre dijagnostike. Ove godine je Dom zdravlja aplicirao kod pokrajanoskog Sekretrijata za zdravstvo i dobio je još jedan ultrazvučni aparat, vrednosti oko 4 miliona. Sa tim aparatom pokušavamo u rendgen dijagnostici da olakšamo rad lekarima koji rade na preventivi i uključivanje lekara koji su završili edukacije da mogu da obavljaju i ultrazvučni pregled dojke, abdomena, karotida, štitne žlezde.

Zahvaljujući novom ultrazvučnom aparatu u Domu zdravlja Opovo biće moguće premeštaje starijeg aparata za meštane koji ne žive u samom Opovu, dodala je dr Popović.

– Mi sa ovim pojačavanjem pokušavamo da sem u centralnom DZ, radimo rendgen dijagnostiku i van centralnog objekta. Tako da ćemo pokrati dva mesta, Sakule i Barandu sa ultrazvukom da mogu lakše i brže da se pregledaju pacijenti.

Ovaj, kao i ostali aparati, koristiće na preventivnim pregledma koji se održavaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Na taj način moći će da se otkriju bolesti na vreme, čime je i samo lečenje jednostavnije i brže.

(Pančevac/RTV Pančevo)

GINEKOLOŠKI VIDEO KOLPOSKOP STIGAO U OPOVO: Važan pri ranoj dijagnostici malignih tumora

NAJVIŠE RODA IMA U VOJVODINI: Opština Opovo treća u Srbiji po broju gnezda

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.