DEJAN SAVIĆEVIĆ PREDVIĐA VELIKE STVARI ZA SRBIJU NA SVETSKOM PRVENSTVU: Srbija može do polufinala, Piksi je zaveo dugo željenu disciplinu

13:37

04.11.2022

Podeli vest:

Printscreen/yt/Nova Video

Jedan od najboljih igrača svih vremena sa ovih prostora Dejan Savićević za RTS je prognozirao šanse Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Učesnik Svetskog prvenstva 1990. u Italiji i 1998. u Francuskoj.

Sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem Piksijem je delio svlačionicu na Mundijalima i u Crvenoj zvezdi, tako da ga izuzetno dobro poznaje.

„Tajna Dragana Stojkovića Piksija je ta što je uspešan, ostvaren čovek koji je obezbedio svoju egzistenciju. Ima svoj stil i način rada. Ima svoj stil igre. Napadački fudbal. Zaveo je disciplinu, to je ono što je falilo reprezentaciji. Uneo je duh i odnos prema grbu. To je pravi pristup, tako treba da se ponašaju i selektor i igrači kada brane boje državnog grba“, rekao je čuveni „Genije“.

Savićević, koji obavlja funkciju predsednika FS Crne Gore, tvrdi da bi Srbija mogla daleko da dogura u Kataru.

„Više se plašim grupe nego utakmica posle grupne faze. Srbija ima težak raspored, prvo Brazil, jedan od favorita. Ukoliko Srbija prođe grupu, biće težak protivnik svim reprezentacijama. Mogu da doguraju do polufinala“, istakao je Savićević.

Rts.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.