NESVAKIDAŠNJE POZORIŠNO PUTOVANJE ZA DECU I ODRASLE U VRŠCU: Prva predstava dramske družine Udruženja Makedonaca „Vardar“ 17. decembra

18:52

14.12.2022

Podeli vest:

KC Vršac
Udruženje Makedonaca “Vardar Vršac”, 17. decembra u 18 sati, u bioskopskoj sali Kulturnog centra, organizuje predstavu za decu i odrasle „So kajče niz Makedonija”, u kojoj učestvuju i najmlađi članovi dramske sekcije ovog udruženja.

Kroz Makedoniju i njene gradove publiku vode učiteljica Kalina i čiča Goce. Uz pesmu, priče i anegdote publika će upoznati Ohrid, Skoplje, Kumanovo i druge gradove, najavljuju organizatori.

– Od nedavno je počela sa radom dramska sekcija Udruženja „Vardar“ koju, za sada, pohađa desetoro mališana. Ovo je naša prva predstava, namenjena je deci, ali i odraslima, jer smatramo da će podjednako biti interesantna svima. Dvojezična je, na srpskom i makedonskom jeziku. Publika će biti u prilici da čuje zanimljive priče i anegdote od čiča Goceta koji, kako sam kaže, ima tri veka i najbolje poznaje istoriju Makedonije, od antičkog doba do danas – najavljuje Darko Risteski.

Scenario i režiju potpisuju Darko Risteski i Anđelija Stojanović koji, pored mališana, igraju glavne uloge.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.